Octavian Ţîcu de la tribuna Legislativului: Dizolvăm Parlamentul şi îl trimitem pe Igor Dodon în justiţie

Embed:

Deputatul neafiliat Octavian Țîcu a cerut dizolvarea Parlamentului şi anchetarea președintelui Igor Dodon pentru trădare de patrie. Declaraţia a fost făcută, Ţîcu de la tribuna Legislativului.

"Vă propun o alternativă constructivă pentru a scăpa din această capcană din care ne-am pomenit. Eu vă propun să mergem cu semnarea acestei Comisii pentru investigarea acţiunilor de trădare de patrie de către Igor Dodon şi să terminăm acest circ. Aţi convenit în data de 21 februarie, foarte explicit, că nu veţi semna un acord cu PSRM. Important este să investigăm într-o lună de zile, trec aceste alegeri, şi vă spun tot traseul care v-ar salva din această groapă din care sunteţi împreună cu socialiştii. Semnăm institurea comisiei, după care în 30 de zile, dizolvăm Parlamentul şi îl trimitem pe Igor Dodon în justiţie. Guvernul Maiei Sandu rămâne până la exercitarea funcţiilor, alegrile noi repetate pe care trebuie să le avem cât mai curând şi să avem un Parlament liber şi corect cu traseu pro-european", a menţionat Octavian Țîcu.

La începutul lunii iunie, în presă au apărut imagini în care şeful statului, Igor Dodon, îi spune fostului preşedinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, că, lunar, primeşte aproape un milion de dolari de la ruşi pentru finanţarea Partidului Socialiștilor, al cărui lider informal este. Atunci, șeful statului a declarat că imaginile sunt trucate.

La sfârșitul lunii septembrie, Procuratura Anticorupție a anunțat că nu a constatat vreun element de finanțare ilegală a PSRM și că a fost emisă o ordonanță de refuz pentru iniţierea unui dosar penal.

CITEŞTE ŞI: FILMUL TRĂDĂRII: Cum şi-a vândut ţara IGOR DODON pentru 30 de arginţi

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu