Octavian Ţîcu cere anchetarea lui Igor Dodon (VIDEO)

Embed:

Deputatul neafiliat Octavian Țîcu cere anchetarea președintelui Igor Dodon pentru trădare de patrie, pentru că ar fi primit bani din Rusia şi ar fi promovat interesele Moscovei. Potrivit lui Ţîcu, șeful statului a încălcat Constituţia și jurământul depus în fața cetățenilor. Deputatul a înaintat o inițiativă legislativă în acest sens şi a propus crearea unei comisii de anchetă. Preşedinţia nu a vrut să comenteze aceste acuzaţii. 

"Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public din care ar rezulta că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ar fi primit sume impunătoare de bani din Federația Rusă, pentru a finanța activitatea unor partide politice și pentru a promova interesele rusești în Republica Moldova, este necesară inițierea unei anchete pentru elucidarea unor circumstanțe de fapt și de drept în acest caz", a spus OCTAVIAN ȚÎCU, deputat neafiliat.

Octavian Țîcu mai spune că este necesară intervenția legislativului, pentru că până acum instituțiile de drept nu au întreprins nicio acțiune. El a îndemnat deputaţii din fracțiunile PAS și PPDA să-l susţină.

"O să văd despre ce este vorba, dacă va fi bine argumentat proiectul atunci eu voi semna, depinde de argumentarea notei informative pe care a făcut-o", a spus LILIAN CARP, deputatul din fracţiunea PAS.

Președinția nu comentează acuzaţiile lui Octavian Ţîcu, a spus pentru Prime Silvia Puşcă din Serviciul de presă al instituţiei. Socialiştii, la rândul lor, declară că Octavian Ţîcu încearcă să implice Preşedinţia în scandaluri, pentru a-şi face campanie electorală.

"Asta e o reacţie de diperare, el încearcă cumva să se poziţioneze şi să atace instituţia prezidenţială, să o atragă în campania de promovare. Eu asta o catologhez ca o lipsă totală de idei, lipsă totală de inspiraţie şi idei în campania electorală", a spus GRIGORE NOVAC, deputat PSRM.

La începutul lunii iunie, în presă au apărut imagini în care şeful statului, Igor Dodon, îi spune fostului preşedinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, că, lunar, primeşte aproape un milion de dolari de la ruşi pentru finanţarea Partidului Socialiștilor, al cărui lider informal este. Atunci, șeful statului a declarat că imaginile sunt trucate.

La sfârșitul lunii septembrie, Procuratura Anticorupție a anunțat că nu a constatat vreun element de finanțare ilegală a PSRM și că a fost emisă o ordonanță de refuz pentru iniţierea unui dosar penal.

CITEŞTE ŞI: FILMUL TRĂDĂRII: Cum şi-a vândut ţara IGOR DODON pentru 30 de arginţi

loading...

Lasă un comentariu