Octavian Ţîcu a venit cu o sugestie către Maia Sandu. Ce a declarat deputatul neafiliat

Embed:

Năstase ar trebui să rămână la Ministerul de Interne pentru a-mi oferi mie posibilitatea să câştig în cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei. Asta i-a sugerat Octavian Ţîcu subalternului Maiei Sandu, după ce a anunţat ieri într-un briefing de presă că va candida la alegerile locale.

"Să continui acest lucru la Ministerul de Interne şi să oferi, împreună cu Partidul Demnitate şi Adevăr şansa să putem câştiga această bătălie împotriva socialiştilor", a menţionat Ţîcu. 

Andrei Năstase nu a fost de găsit la telefon ca să comenteze aceste declaraţii. A făcut-o însă preşedintele fracţiunii PPDA din Parlament, Alexandru Slusari. El a criticat decizia lui Ţîcu şi a precizat că acesta şi-a anunţat colegii din fracţiunea din care făcea parte cu zece minute înainte de briefingul de presă.

"Este o mare greşeală. Cu părere de rău acţiune care dezbină forţele proeuropene. Eu cred că va fi taxată. Electoratul înţelege că dânsul a fost manipulat. A făcut acest gest fără consultarea cu echipa cu care a venit în Parlament şi datorită căreia dumnealui a devenit deputat", a precizat preşedintele fracţiunii PPDA.

Şi vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi a venit cu o reacţie pe Facebook referitor la decizia lui Ţîcu. Acesta îi urează succes fostului coleg, însă mai scrie că Tîcu va avea o concurență acerbă pentru un loc la coada clasamentului. De asemnea, Popşoi îi sugerează să îşi depună mandatul de deputat.

Ţîcu a declarat că a decis să se înscrie în cursa pentru fotoliul de primar pentru ca să nu permită ca socialistul Ion Ceban să câştige competiţia.

"Nu pot să admit ca un isteric ca Ion Ceban, care s-a aflat şi la Partidul Comuniştilor, în servilismul lui Voronin şi, acum, la Dodon, să câştige Primăria oraşului Chişinău", a declarat Octavian Ţîcu.

La rândul lui, socialistul a declarat pentru postul nostru de televiziune că nu comentează declaraţiile făcute de Octavian Ţîcu. Ion Ceban este primul candidat înregistrat oficial în cursa electorală pentru şefia Capitalei.

Anterior, şi Andrei Năstase a anunţat că se va înscrie în competiţie, însă, până acum nu a depus actele.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu