Octavian Ţîcu a blocat tribuna centrală a Parlamentului şi nu a lăsat-o pe Maia Sandu să ia cuvântul (VIDEO)

Embed:

Deputatul Octavian Țîcu a făcut show în Parlament. Deși nu a fost înregistrat pentru luare de cuvânt, acesta a insistat să vorbească de la tribuna centrală, blocând astfel accesul premierului Maia Sandu, care urma să ţină un discurs. 

După încheierea sesiunii de întrebări şi răspunsuri, Octavian Ţîcu a solicitat să vorbească de la tribună. Însă preşedintele Parlamentului Zinaida Greceanîi i-a interzis, invocând faptul că deputaţii au votat un regulament la începutul şedinţei, potrivit căruia doar câte un reprezentant din partea unei fracţiuni poate lua cuvântul.  

În replică Ţîcu a declarat : "Dacă nu-mi dați cuvântul, am să blochez tribuna Parlamentului și o să stați aici până mâine dimineață". 

Zis şi făcut. După ce toate fracțiunile s-au expus, Țîcu a insistat din nou să i se ofere cuvântul. Deşi nu i s-a permis, deputatul s-a instalat la tribună şi a nu a dorit să plece. Zinaida Greceanîi a propus atunci ca premierul să vorbească din sală, însă Maia Sandu a solicitat să i se ofere condiţii să vobească de la tribună. "Doamna preşedinte, eu zic să-mi creaţi condiţii să vorbesc de la tribună", a spus Sandu.

Au urmat câteva minute în care Zinaida Greceanîi a încercat să-i convingă pe cei doi să cedeze. Într-un final, preşedintele Parlamentului i-a oferit cuvântul lui Octavian Ţîcu. Acesta a făcut, într-o manieră de pamflet, o trecere în revistă a activităţii tuturor guvernelor anterioare şi le-a cerut deputaţilor să lase actualul guvern "în picioase". 

"Mă întreb ce s-a întâmplat în 30 de ani în Republica Moldova? A fost o istorie de "chidăneală moldovenească". Cine pe cine. Snegur, apoi Lucinschi. Din Lucinschi a ieşit Filat, Ţopii şi Andrei Năstase. În 2009 l-au da jos pe Voronin, după care Plahotniuc l-a dat jos pe Filat. Apoi blocul ACUM şi Dodon l-au dat jos pe Plahotniuc. Şi toate astea cu mâinile noastre. (...) Şi mă întreb ce s-a întâmplat în jurul nostru? Cum este posibil ca 5 judeţe din România sunt mai bogate fiecare în parte ca Republica Moldova, într-o ţară în care nu mai sunt oameni, într-o ţară în care business-ul nu vine. noi stăm în parlament şi râdem, ni-i vesel. Dar mie nu mi-i vesel. (...) 100 de deputaţi şi o mână de procurori ţin captivi 3 milioane de oameni. Să lăsaţi acest guvern în picioare, iar dacă nu - să aveţi o viziune ce facem mai departe. Am venit să-i dau jos pe Şor, Plahotniuc şi Dodon. A rămas doar Dodon.", a spus Ţîcu. 

 

loading...

Lasă un comentariu