Octavian Ţâcu AMENINŢĂ pe cei care vor critica opoziţia. Părerea experţilor

Embed:

Candidatul la alegerile parlamentare din partea binomului PAS-PPDA Octavian Ţâcu vine cu ameninţări grave pentru cei care vor critica opoziţia. Mai exact, el promite să rupă capul oricui care va încercă să vină cu manipulări. Mesajul se regăseşte într-un așa-zis îndrumar pentru alegători elaborat de Ţâcu şi plasat pe pagina sa de Facebook.

În postarea sa, Octavian Ţâcu se arată indignat că unii reprezentanţi ai binomului PAS-PPDA sunt criticaţi.

Mai exact, el scrie că dacă cineva crede că unii candidaţi din partea acestui bloc sunt capabili de a fi manipulați și cumpărați, atunci să-şi ia bagajele și să plece din țară. Ţâcu a mai adăugat că, personal, va rupe capul oricui care va încerca privatizarea opoziției în scopuri de grup.

Mesajul a trezit nedumerirea unor comentatori, potrivit cărora, un candidat care se vrea a fi proeuropean nu poate admite astfel de declaraţii.

"Din păcate, acest stil de comunicare devine caracteristic pentru unii lideri ai opoziţiei proeuropene. Aceşti oameni parcă se numesc proeuropeni, dar acest comportament, prin a spune că rupi capul, nu-l pot înţelege. Nu pot să-mi imaginez că un politician cu adevărat european poate spune ceva de genul acesta", a subliniat Andrie Andrievski, comentator politic.

De asemenea, Octavian Ţâcu cu greu îşi stăpâneşte furia când vine vorba de reprezentaţii diasporei, care au criticat decizia liderului PAS, Maia Sandu, de a candida la alegerile parlamentare în Europa de Vest.

Ţâcu a luat în derâdere părerile acestor oameni. Fostul boxer dă de înţeles că moldovenii din străinătate sunt orgolioşi, invidioşi şi nu sunt uniţi. "Moldoveanul tot moldovean rămâne, chiar dacă se vopsește italian, german, englez sau spaniol. Cine altul din Diasporă ar fi obținut o unanimitate pentru a fi înaintat?", se întreabă politicianul. 

Potrivit analistului Petru Bogatu, mesajul lui Ţâcu este unul extrem de nervos.

"Domnul Ţîcu justifică faptul că Maia Sandu încearcă să obţină un mandat de deputat nu acasă. Dar asta e ca şi cum un luptător de pe front s-ar retrage de pe prima linie undeva la bucătăria militară din spatele frontului şi ar spune că dă mai multă importanţă bucătăriei", a afirmat Petru Bogatu, comentator politic.

Cetăţenii spun că politicienii care au astfel de mesaje nu trebuie să le reprezinte interesele.

Iată ce spun oamenii referitor la mesajele violente în politică:

"Mesajul violent, cel puţin în politică, la ora actuală nu-şi are rostul, adică până la urmă politicienii trebuie să fie responsabili şi să îndemne la calm."

"Dacă cineva vrea să ajungă la putere, trebuie să reprezinte interesele poporului şi să-şi exprime opinia într-un mod corect, în limitele admisibilului."

"El trebuie să fie un exemplu cum ar trebui să trăim, să ne dezvoltăm, dar iese că el nu se exprimă frumos şi ne umileşte. Aşa nu vom creşte."

Săptămâna trecută binomul PAS-PPDA și-a prezentat candidații pentru circumscripțiile uninominale. Pe cea din Europa de Vest a fost desemnată Maia Sandu.

Asta deşi mai mulţi reprezentanţi ai diasporei moldoveneşti consideră că mandatul de deputat râvnit de liderul PAS ar trebui să aparţină unui cetățean care muncește în străinătate.

Mai mult, sondajele, inclusiv cele din interiorul partidului, au arătat prăbușirea încrederii oamenilor în Maia Sandu și în formaţiunea pe care o conduce.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu