Octavian Calmîc: Vom prelua experiența Franței în dezvoltarea afacerilor mici de nișă

Impulsionarea și extinderea domeniilor de cooperare economică bilaterală dintre Republica Moldova și Franța, preluarea experienței și a bunelor practici în domeniul afacerilor de nișă din sectorul agroalimentar, stabilirea conexiunilor la nivel de asociații de business sectoriale au fost principalele teme de discuție la întrevederea Viceprim-ministrului Octavian Calmîc cu Martine Pinville, Secretarul de stat pentru comerț, artizanat, consum și economie socială din cadrul Ministerului Economiei.

La întâlnirea cu Martine Pinville, ministrul Economiei a vorbit despre situația economică din Republica Moldova, relația cu companiile franceze din țara noastră, precum și oportunitățile de extindere a cooperării bilaterale în sectorul IT, energie, industrie, agricultură etc. Totodată, Octavian Calmîc a trecut în revistă prioritățile Guvernului în domeniul ameliorării climatului investițional pentru atragerea investițiilor străine directe.

"Pe termen scurt ne-am propus să reducem semnificativ numărul actelor permisive eliberate de autoritățile naționale și locale, care la moment sunt peste 400 la număr. De asemenea, am introdus un moratoriu pe controale, iar pentru startup-uri ne-am planificat să le oferim o vacanță pe inspecții de trei ani", a spus Octavian Calmîc.

La rândul său, Martine Pinville a salutat determinarea autorităților moldovene privind realizarea angajamentelor cu UE, implementarea principalelor reformele. Oficialul francez a ținut să sublinieze necesitatea îmbunătățirii cadrului de cooperare bilaterală pentru facilitarea schimburilor comerciale și dezvoltarea proiectelor investiționale comune, referindu-se la modificarea Acordului privind dubla impunere.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu