Octavian Calmîc în vizită la ASEM: Ministrul i-a îndemnat pe tineri să-şi deschidă afaceri

Embed:

Economia Moldovei are nevoie de inovaţie, iar tinerilor nu trebuie să le fie frică să se lanseze în afaceri. Cu acest mesaj a mers ministrul Octavian Calmîc la Academia de Studii Economice, unde s-a întâlnit cu studenţii.

"Noi trebuie să ne industrializăm, noi trebuie să punem accentul pe noi sectoare, cum ar fi sectorul IT, dar și altele. Să dezvoltăm diferite platforme industriale noi", a spus ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc.

Studenţii de la ASEM au fost informaţi că pot beneficia de granturi dacă vor să se lanseze în business.

Ministrul Economiei le-a mai vorbit tinerilor şi despre faptul că statul încearcă să pună capăt birocrației din domeniul antreprenorial.

"În prezent, sistemul de taxare este simplificat. Nu trebuie să dați rapoarte, nu trebuie să aveți contabili sau multe alte elemente",a a firmat ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc.

Viitorii economişti au fost interesați și de personalitatea lui Octavian Calmîc.

"- Care sunt trei principii de care v-ați condus și de care vă conduceți în viață? - Ca principii, v-am zis: cercetarea, după mine, este numărul unu. Doi, este de a fi cel mai bun. Și trei, responsabilitatea și punctualitatea. "

Tinerii spun că au rămas impresionați de discuţia cu Octavian Calmîc. Mulţi dintre ei și-ar dori să lucreze în cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii.

"Cred că fiecare dintre noi se gândește la un asemenea post de muncă. Ministru, președinte, chiar vicepreședinte, toți s-au gândit la acest post. Dar trebuie de muncit. "

"S-au depus mai multe întrebări la situația economică actuală din Republicii Moldova și am primit un răspuns în care putem deja să facem și o concluzie."

La finalul evenimentului, studenții au făcut fotografii cu vicepremierul Octavian Calmîc.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu