Octavian Armaşu despre Prima Casă: Oamenii pot să-și cumpere o casă sau un apartament în orice localitate a țării

Embed:

Programul "Prima Casă", lansat oficial miercuri, este unul național, la care pot aplica toți cetățenii țării cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani. Creditul pentru procurarea locuinței este oferit doar în lei pentru ca beneficiarul să nu suporte riscul fluctuațiilor valutare.

Despre cum va funcţiona acest grandios plan a vorbit ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, în cadrul emisiunii Fabrika de aseară. Potrivit lui, acum este fixată o dobândă de 9,03 la sută, dar aceasta va fi revizuită la fiecare șase luni.

"Dobânda se fixează de administratorul programului care este ODIMM și îl resetează odată la jumătate de an în dependență cum fluctuează ratele dobânzilor pe piață. Noi deja vedem o tendință de scădere a ratelor și probabil că la următoarea resteare a ratei dobânzilor vom avea o rată și mai mică", a spus ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu.

Ministrul a precizat că oamenii pot să-și cumpere o casă sau un apartament în orice localitate a țării, cu condiția ca locuinţa să fie dată în exploatare.

"Nu acceptăm obiecte în proces de construcție. Haideți să vedem în jur câte istorii sunt cu companiile de construcții care acceptă bani de la investitori și până la urmă intră în incapacitate de plată și nu pot duce până la capăt proiectul. Noi nu vrem beneficiarii programului să-i punem în situația că el de aici și-a asumat credit, dar de aici nu a obținut locuință și trebuie să plătească creditul", a spus ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu.

Totodată, ministerul Finanțelor lucrează asupra unui mecanism de susținere a bugetarilor care vor aplica la "Prima Casă" şi urmează a fi prezentat în cel mult două luni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu