Ochii sunt fereastra sufletului! Lucrurile uimitoare pe care le ascund pupilele

Ochii sunt fereastra sufletului, capabilă să se deschidă ca o floare într-un mic univers de emoții și sentimente, scrie clickpentrufemei.ro.

Te-ai întrebat vreodată ce ar putea să spună ochii despre tine?

Pupilele sunt centrele întunecate, magice și interesante ale ochilor noștri. Așa cum deja știm, această parte a ochiului este responsabilă de reglarea cantității de lumină care intră în globul ocular. Dar, în afară de acest lucru, ascunde mai multe secrete foarte interesante.

Iată ce lucruri ascunde pupila:

Optograpy – imaginea de pe retina ochiului
Acest termen nu este așa de cunoscut astăzi. Cu toate acestea, în secolul 19, a fost un termen des auzit. Se referă la disciplina care a fost dezvoltată de către fiziologul Friedrich Wilhelm Kuhne în 1881, și a fost folosită pentru a analiza ultima imagine văzută înainte de moarte, în special în cazul crimelor. Astăzi, acest termen este grupat cu științele paranormale.

Pupilele și emoțiile
Emoțiile puternice precum bucuria, entuziasmul și dorința sexuală, duc la dilatarea pupilelor. Acest lucru poate părea un pic ciudat, dar a fost confirmată această teorie, printr-un celebru experiment realizat de Universitatea din California, în anul 1977.

Studiul a inclus 150 de persoane și a constat în a da fiecăruia un subiect de literatură erotică pentru a-l citi. Cercetătorii au observat modul în care anumite pasaje duceau la dilatarea pupilelor, arătând în mod eficient această relație de curiozitate.

Când încercăm să rezolvăm o problemă
Atunci când suntem cufundate într-o problemă sau o situație care necesită un nivel ridicat de concentrare mentală, pupilele sunt adesea dilatate. Mai ales în cazul în care acea sarcină induce stres sau anxietate, o stare în care emoțiile sunt implicate de o parte, iar mentalul pe de altă parte.

Dezgustul
Este o reacție naturală și instinctivă. Oamenii se simt dezgustați imediat față de anumite lucruri: mirosuri neplăcute, violență, dar și altele. Aceste experiențe au un efect direct asupra pupilelor, făcându-le să se dilate. Ai observat vreodată acest lucru? Impactul emoțional este amestecat cu reacția fiziologică naturală de dezgust și nevoia de a scăpa.

Durerile
Acest lucru este legat de sistemul nervos autonom care reacționează la senzația de durere și activează răspunsul de adăpost. Una dintre primele reacții ale corpului nostru atunci când se confruntă cu dureri este de-a dilata pupilele. Știi de ce se întâmplă acest lucru? În cazul în care răspunsul de adăpost este activat, creierul are nevoie ca toate simțurile să funcționeze la performanța de vârf. Astfel, vizunea trebuie să fie 100 % pentru a detecta orice potențial pericol din mediul înconjurător. Interesant, nu-i așa?

Putem spune că, pupilele nu doar reflectă emoțiile, ci indică și probleme de sănătate, care ne atenționează să fim atente.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu