Observatorii OSCE, în secţiile de votare din ţară: Vor monitoriza alegerile, vor fi la închiderea secţiilor de votare şi la numărarea buletinelor de vot

Embed:

345 de delegaţi ai Misiunii de observare a alegerilor din cadrul Biroului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului al OSCE se află în secţiile de votare din ţară pentru a monitoriza procesul electoral.

Şeful delegaţiei, Matyas Eorsi, susţine că observatorii vor sta până la închiderea secţiilor de votare, iar luni vor veni cu detalii legate de eventualele sesizări şi dacă acestea au influenţat cumva rezultatul alegerilor.

"Observatorii noştri sunt în numeroase secţii de votare. La unele, au fost acolo când acestea s-au deschis şi vor fi şi pe parcursul întregii zile. Vor monitoriza alegerile, vor fi la închiderea secţiilor de votare şi la numărarea buletinelor de vot... Nu putem compara alegerile între ele, dar pot să vă spun că, în acest an, au venit mai mulţi observatori decât se aştepta misiunea, ceea ce reprezintă un interes din partea comunităţii internaţionale faţă de scrutinul din Moldova", a menţionat Matyas Erosi, şeful misiunii ODIHR/OSCE.

Acesta este al 14-lea scrutin pe care misiunea ODIHR îl monitorizează în Republica Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu