Observatorii Asociaţiei Promo-Lex au înregistrat nereguli la mai multe secţii de votare din ţară AFLĂ DETALII

Embed:

Pe parcursul zilei de ieri, 5 iunie, observatorii Asociaţiei Promo-LEX au înregistrat un şir de nereguli în mai multe secţii de votare din ţară.

Până la ora 17, observatorii Promo-Lex au monitorizat votul în 190 de secţii de votare din ţară, adică în 14 la sută din totalul acestora. În unele secţii a fost ignorată prevederea ce interzice propaganda electorală în ziua alegerilor. Observatorii au remarcat prezenţa concurenţilor sau a simpatizanţilor acestora în imediata apropiere a secţiilor de votare. Au fost depistate şi numeroase erori în buletinele de vot. S-au înregistrat mai multe cazuri de comercializare a băuturilor alcoolice în preajma secţiilor de votare.

De asemenea, Promo-LEX semnalează două cazuri de limitare a dreptului la vot. Un alegător din Străşeni, de exemplu, a greşit opţiunea şi a solicitat un nou buletin de vot, dar membrii secţiei de votare l-au refuzat şi l-au obligat chiar să introducă în urnă buletinul completat în mod eronat. Reprezentanţii Asociaţiei Promo-Lex spun că, în funcţie de numărul final al încălcărilor înregistrate, dar şi de comportamentul concurenţilor electorale, în unele localităţi există riscul organizării unor alegeri repetate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu