Observatori CReDO: Protestele din centrul Capitalei au fost acte de huliganism şi în formă gravă

Poliţia prezentă pentru a asigura ordinea publică la protestul din centrul Capitalei, organizat de Partidul Platforma DA, a acţionat adecvat, comunicând efectiv cu organizatorii şi demonstranţii. Reţinerile celor care au comis actele de huliganism au fost adecvate. Organizatorii protestelor, prin discursurile lor, au facilitat sentimentul de agresiune asupra anumitor edificii şi au îndemnat, indirect, la scenarii violente asupra acestora.

De această părere sunt observatorii CReDO care au fost prezenţi la protestul organizat de Partidul Platforma DA, în spatele căreia ar sta oligarhii Victor şi Viorel Ţopa. 

Într-o postare pe o reţea de socializare, directorul Centrului CReDO, Sergiu Ostaf a publicat concluziile făcute de observatori în urma evenimentelor derulate în centrul Capitalei. 

Potrivit lui Ostaf, la protest au participat până la 7.000 - 8.000 de persoane (ora 15:00) , numărul acestora reducându-se drastic la începutul protestului şi la sfârşitul acestuia. 

Directorul CReDO susţine că "au existat trei incidente violente, a fost cu maximă tensiune şi cu multiple acţiuni de violenţă, însă care nu au purtat caracterul sistematic. Încercările repetate de a sparge primele cordoane de poliţie spre str.Bulgară au purtat caracterul violent, a doua încercare de a sparge cordoanele fortificate ale poliţiei au purtat caracterul violent cu multiple cazuri în care unii protestatari violenţi au uzat pietre aruncate în politişti. Aceste acte pot fi calificate ca huliganism şi în formă gravă".

Totodată, Ostaf menţionează că "responsabilii de menţinere internă a ordinii publice din cadrul protestatarilor nu au făcut faţă şi doar au observat pasiv multe incidente de confruntare".

Mai mult decât atât, în cadrul manifestaţiilor au fost înregistrate cazuri de intimidare a observatorilor din partea unor protestatari agresivi. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu