OBSEDATE de INTERDICŢII. Autorităţile separatiste nu le-au permis să intre în sat

Embed:

Patru oameni rămân blocaţi, de ieri, la postul intern de control din preajma localității Coșnița raionul Dubăsari. Ei nu au fost lăsați să treacă de așa-numiții vameși transnistreni, care le-au cerut documente suplimentare pentru autoturismul cu numere de înmatriculare din Bulgaria. Reprezentanţii Biroului pentru Reintegrare nu au comentat deocamdată acest incident.

Oamenii se deplasau în satul Molovata Nouă. Potrivit şoferului, după verificarea actelor, ei au fost lăsaţi să treacă în regiune, dar imediat au fost opriţi de angajaţi ai postului intern de control care i-au întors înapoi.

"Am trecut de cerc când ne-au oprit şi ne-au spus că nu am perfectat un act. Ne-au întors şi ne-au luat documentele. Apoi ne-au că ne vor face proces verbal pentru că am încălcat nu ştiu ce", spune un din ei, Anatol Răcilă din Basarabeasca.

Oamenii au fost nevoiţi să doarmă noaptea chiar în câmpul de lângă postul intern de control.

"Am dormit pe iarbă, nu mi-au permis să trec de punctul de control. Nu ştiu de ce s-a luat aşa o decizie. Am şi paşaport  şi aşa-numitul tichet de migraţie", a spus amicul său Gheorghe Busuioc.

"În mod expres ne-au permis să trecem, apoi ne-au întors. Le-am prezentat procura pe maşină: inventează noi reguli în fiecare zi", a spus Fiodor Munteanu, un locuitor din Malovata Nouă.

Angajaţii postului intern de control au refuzat să vorbească cu echipa Publika TV: "Ieşiţi de pe teritoriul postului. Încă o dată vă spun să ieşiţi de pe teritoriul postului, noi nu răspundem la întrebări!"

"Acest incident a fost înregistrat la Inspectoratul de poliţie din raionul Dubăsari. Adunăm informaţie care va fi trimisă procuraturii raionului Dubăsari pentru demararea unei anchete penale", a spus ofiţerul de poliţie Ruslan Rotaru.

Despre acest incident au fost informați reprezentanții Comisiei Unificate de Control (CUC). Partea transnistreană din CUC a blocat, însă, deplasarea observatorilor militari la locul incidentului.

Anterior, comitetul de securitate din regiune i-a interzis accesul în stânga Nistrului preotului din satul Corjova, sub pretextul că parohul ar promova valori politice care ameninţă regimul de la Tiraspol.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu