Obligau moldovence să se prostitueze în Turcia. Un turc şi două conaţionale riscă ani grei de puşcărie

Embed:

Un cetăţean al Turciei, concubina sa şi mătuşa acesteia, ambele moldovence, riscă 15 ani de închisoare pentru trafic de fiinţe umane. Urmărirea penală în acest caz a fost finalizată, iar dosarul de acuzare a celor trei a fost expediat în judecată.

Potrivit procurorilor, în perioada anilor 2016 – 2018, sub promisiunea unui loc de muncă bine plătit, inculpaţii au racolat trei tinere din familii vulnerabile, pe care le-au obligat să se prostitueze în oraşele Antalia şi Izmir din Turcia. Pentru a restitui datoriile pentru paşapoarte, la destinaţie, victimele au fost adăpostite în diferite apartamente şi obligate să presteze servicii sexuale, ele deserveau până la 10 clienţi pe zi.

După câteva luni, activitatea ilegală a acestora a fost deconspirată de poliţia turcă, iar fetele au fost deportate acasă.

Cetăţeanul turc a fost reţinut în Republica Moldova la finele lunii august şi până în prezent se află în arest. El este cercetat şi de către autorităţile Turciei pentru pentru o serie de infracţiuni, printre care: furt, abuz sexual şi ameninţare cu armă.

Concubina acestuia este cercetată în arest la domiciliu, iar mătuşa ei are interdicţie de a părăsi ţara.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu