Obligaţiunea de a deţine o sumă de bani la frontiera cu Ucraina va fi exclusă

Embed:

În cel mai scurt timp moldovenii vor traversa frontiera cu Ucraina fără a fi obligaţi să deţină o anumită sumă de bani. Anunţul a fost făcut astăzi, 16 septembrie, de şeful statului ucrainean,Victor Ianukovici, în cadrul unei întâlniri la Ialta cu prim-ministrul, Vlad Filat.

În timpul discuţiei, oficialii au vorbit despre relaţiile dntre cele două state şi parcursul lor european. Ianukovici şi Filat s-au referit şi la importanţa Parteneriatului Estic şi Summitul ce va avea loc la Varşovia, la finele lunii septembrie. Un subiect aparte a fost soluţionarea conflictului transnistrean şi rolul Ucrainei în acest proces.

De asemenea, s-a convenit asupra reluării activităţii Comisiei mixte pe probleme comercial-economice, în toamna acestui an, la Chişinău.

Menționăm că la Ialta, premierul Vlad Filat urmează să participe la conferința ”Ucraina și Lumea”, unde va avea o prelegere în cadrul acestui seminar. De asemenea, șeful Executivului urmează să se întâlnească la Ialta cu reprezentanți ai Comisiei Europene și cu oficiali din Ucraina.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu