Obligaţi să depună cereri de demisie. 40 de angajaţi ai unei fabrici din Sângerei se tem că vor rămâne şomeri

Embed:

Aproximativ 40 de angajaţi ai unei fabrici de textile din oraşul Sângerei se tem că vor rămâne pe drumuri. Ei afirmă că sunt obligaţi de conducerea întreprinderii să depună cereri de demisie şi că nu au mai fost remuneraţi din luna octombrie. Patronii fabricii susţin că întreprinderea a dat faliment şi le promit muncitorilor că vor fi reangajaţi la o nouă firmă.

Angajaţii spun că au fost anunţaţi prin telefon să vină şi să depună cereri de demisie:

"Iniţial ne-au spus să semnăm cereri de transfer, după care ne-au anunţat să scriem cereri de demisie. Nu ştim ce ne aşteaptă mai departe".

"Nici într-o lună nu am primit salariul la timp. În concediu am ieşit în luna august, acum în octombrie abia mi s-a pus spre achitare, încă nu mi s-a achitat".

"Şomaj tehnic nu ne-au plătit niciodată, mai bine de un an de zile. Tot lucram, ieşeam la lucru o lună-două şi iar nu aveau de lucru. Niciodată nu ne-au plătit".

Potrivit angajaţilor, conducerea fabricii urma să le explice care este situaţia, dar nu s-a prezentat la şedinţa programată în acest scop.

"Mi s-a spus că astăzi trebuiau să vină cu toate achitările la salarii. Nu ştiu de ce nu au venit", a declarat şefa secţiei Maria Romandaş.

Sindicatele acuză patronii fabricii de faptul că au încălcat prevederile Codului Muncii.

"Dacă vor să închidă această întreprindere, această filială de aici bine. Dar, trebuia să dea un preaviz, o informare, achitarea cu salariaţii, acordarea dreptului de aşi căuta un alt loc de lucru, de a se perfecţiona, de a se înregistra la oficiul forţei de muncă. Acest lucru nu a fost făcut şi respectat", a subliniat preşedintele sindicatelor din agricultură, Tudor Mocanu.

Conducerera fabricii a refuzat să vorbească cu echipa Publika TV. La fabrica de textile din Sângerei lucrează 36 de muncitori. Salariul mediu lunar este de 2.500 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu