Obiecte personale ale Margaretei Thatcher, scoase la licitaţie! Care este preţul iniţial al acestora

Circa "350 de obiecte personale și istorice", printre care bijuterii, discursuri, articole de îmbrăcăminte și poșete ale fostului premier britanic Margaret Thatcher vor fi vândute la licitație și pe internet în luna decembrie, a anunțat marți casa Christie's, preluată de AFP, scrie Agerpres.

Aproximativ 150 de obiecte vor fi vândute în 15 decembrie la sediul din Londra al casei de licitații menționate, în timp ce alte 200 vor putea fi achiziționate doar pe internet între 3 și 16 decembrie, după ce muzeul londonez Victoria and Albert a refuzat să le primească și să le expună.

"Oferind o perspectivă publică, dar și privată asupra parcursului unui titan politic, licitația prezintă obiecte legate de perioada în care Margaret Thatcher a fost la putere", a precizat Christie's într-un comunicat.

Printre cele mai emblematice articole se numără celebra valiză din piele roșie pentru documente oficiale ale premierilor, estimată să se vândă pentru suma de 3.000 — 5.000 de lire sterline (4.200 — 7.000 de euro), exemplare semnate ale unor discursuri-cheie, precum și articole de îmbrăcăminte — rochia de mireasă, poșete și bijuterii, precizează casa de licitații.

Un colier marca Chaumet din smaralde și diamante, evaluat la 120.000 — 180.000 de lire sterline (168.000 — 252.000 de euro), va fi și el scos la vânzare, alături de obiecte de porțelan sau cutii de bijuterii.

Printre obiectele ce vor putea fi achiziționate figurează și un vultur sculptat, cadou al președintelui american Ronald Reagan, taioare și alte articole vestimentare, precum și celebrele sale genți.

Margaret Thatcher a fost premier al Marii Britanii între 1979 și 1990 și a murit în 8 aprilie 2013, la vârsta de 87 de ani, amintește AFP.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu