Obiecte interzise ascunse în magiun şi vopsea. Ce nereguli au mai fost depistate în penitenciarele din ţară (FOTO)

Pe parcursul zilelor de odihnă, angajaţii instituţiilor penitenciarea au depistat un şir de nereguli, privind transmiterea ilegală a obiectelor interzise deţinuţilor, de către rudele acestora. Printre obiectele depistate se numără telefoane mobile, cartele SIM, dar şi substanţe narcotice ascunse în cele mai "ingenioase" locuri.

O primă ilegalitate a fost înregistrată la 15 august 2014. O santinelă aflată în serviciu la turnul de pază, a observat cum este aruncat un obiect peste edificiile penitenciarului nr.1 Taraclia. Prin urmare, oamenii legii au depistat şi au ridicat o sacoșă, în interiorul căreia erau aproximativ 200 grame de substanță mărunțită, asemănătoare cu paiele de mac.

În acceaşi zi, la punctul de trecere şi control al penitenciarului nr.4 Cricova, s-a prezentat o tânără, în vârstă de 18 ani, care urma să aibă o întrevedere de scurtă durată cu soțul său din detenție, în vârstă de 21 de ani. În rezultatul percheziţiei au fost găsite în geanta personală a femeii, un telefon mobil și o baterie pentru acesta.

Totodată, în acelaşi penitenciar, o femeie, în vârstă de 34 de ani, care urma să aibă o întrevedere de scurtă durată cu un deţinut, a fost supusă percheziţiei corporale. În rezultat, a fost depistată în lenjeria intimă a acesteia, o cartelă SIM și un card de memorie.

Un caz similar a fost descoperit vineri, la penitenciarului nr.18 Brănești. În rezultatul percheziţiei unei tinere, oamenii legii au depistat, în buzunarul pantalonilor, mai multe bancnote în sumă de 160 lei.

O altă idee mai ingenioasă a avut-o un bărbat în vârstă de 39 de ani, care a venit să transmită amicului său din penitenciarul din Soroca, un colet cu produse alimentare. Într-o sticlă din plastic umplută cu magiun, acesta a ascuns o cartelă SIM.

O santinelă din penitenciarul nr.11 Bălți, a sesizat o aruncătură a unui obiect necunoscut pe teritoriul zonei interzise. Şi de această dată, angajaţii instituţiei au reacţionat prompt şi au ridicat un pachet învelit în lipici, în interiorul căruia a fost depistată o substanță lichidă de culoare cafenie.

Iar la penitenciarul nr.17 din orașul Rezina, o femeie în vârstă de 29 de ani a încercat să transmită unui deţinut, un telefon mobil cu două acumulatoare pentru acesta, camuflate într-o cutie cu vopsea.

Totodată pe parcursul ultimelor 72 de ore, în cadrul unor razii a celulelor deţinuţilor, au fost găsite: 12 telefoane mobile, trei încărcătoare pentru telefon mobil, cinci cartele SIM, un set cărți de joc, trei litri de vin, o seringă de 10 ml cu substanță vegetală cu miros specific și 221 litri de băutură alcoolică "bragă".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu