Obiceiuri la care trebuie să renunți dacă vrei să nu te mai doară spatele

Aproximativ 80% din populația lumii suferă de dureri de spate și potrivit experților durerea nu este întotdeauna simptomul unei boli sau a unei accidentări cât factorul real o reprezintă activitățile zilnice efectuate incorect, scrie feminis.ro.

Copiii sunt îndemnați mereu să stea drepți, dar din cauza dificultăților vieții cotidiene oamenii uită acestă regulă și își aduc aminte de ea doar când au probleme cu spatele, așa că iată care sunt factorii zilnici care dăunează sănătății tale.

1. Ocupația

Durerile de spate sunt ceva obișnuit printre cei care ridică greutăți mari, dar și printre cosmeticiene, manichiuriste, arhitecți, șoferi, ingineri și persoanele care lucrează mult la birou. Este foarte important să iei pauze mici și dese, eventual să faci câteva exerciții fizice ușoare sau măcar întinderi, ca să reduci tensiunea musculară.

2. Modul în care faci treabă acasă

S-ar putea să crezi că dacă ai ajuns acasă totul va fi bine, dar atmosfera apartamentului te ajută să te relaxezi și să nu te mai gândești deloc la postura corectă, însă deși se duce factorul principal de risc, toate sarcinile casnice precum spălatul vaselor, prepararea mâncării sau călcarea rufelor îți pot afecta spatele. Este foarte important să-ți ajustezi împrejurimile, înălțimea chiuvetei, a meselor și a mesei de călcat. Acest lucru este vital pentru sănătatea coloanei vertebrale și a mușchilor.

3. Pantofi incomozi

Dacă încerci să aderi la standardele actuale de modă o să suferi. Înceacă să nu te fascineze prea tare o pereche de pantofi cu toc înalt, deoarece uiți să ai grijă de sănătatea ta când te gândești mai mult la acest aspect. În plus, este recomandat să nu porți mai mult de 2 ore pe zi pantofi cu toc. Cu toate acestea, o talpă complet plată este la fel de dăunătoare, pentru că greutatea corporală este distribuită inegal și mare parte din povară trece în responsabilitatea spatelui. Pentru activități de zi cu zi alege pantofi cu toc mediu și asigură-te că sandalele și încălțămintea de vară susțin corespnzător degetele și călcâiele.

4. Gențile mari

Este la modă să porți geantă mare, dar este foarte nesănătos, deoarece ai tendința să bagi tot mai multe lucruri inutile și să cari mai multe după tine. Analizează bine conținutul genții tale și îndepărtează obiectele nefolositoare, în schimb, folosește un ghiozdan pe care să-l ții pe ambele bretele, ca greutatea să fie distribuită în mod egal pe ambii umeri și să nu atârne la nivelul taliei.

5. Haine strâmte

Un alt sacrificiu pe care-l cere moda este să porți haine mulate și tot felul de accesorii care-ți îngrădesc libertatea de mișcare și sugrumă circulația sângelui, pe lângă faptul că țin mușchii într-o poziție anormală. Pentru femei este importantă și alegerea lenjeriei intime, deoarece elasticele joacă un rol foarte important în ceea ce privește postura corectă. De exemplu, când îți alegi sutienul ar trebui să primeze confortul, nu frumusețea și pentru acest lucru este nevoie de bretele mai groase.

6. Stres și depresie

Cercetările științifice recente sugerează că o mare parte dintre tulburările psihice de care suferă oamenii în ziua de astăzi au legătură cu durerile de spate și postura corporală, deoarece când suntem supărați nu mai suntem atenți cum stăm și umerii se apleacă în timp ce apar durerile de spate și șolduri. Se știe că activittea fizică elimină stresul, așa că fă-ți timp să găsești ceva ce-ți place, fie că este vorba despre dans, înot sau alergat. Cu toate acestea, în cazul depresiei îndelungate este mai bine să consulți un specialist și să rezolvați problema împreună cât mai repede.

7. Poziție incorectă de somn

O poziție incorectă de somn datorată saltelei nepotrivite te împiedică să ai parte de un somn odihnitor și te alegi cu dureri ascuțite de spate. Pe de altă parte, o saltea rigidă are cu siguranță un efect negativ asupra sănătății tale, iar suprafețele prea moi nu susțin spatele, deci cea ma bună soluție este salteaua moderată ca duritate. Ideea principală este că atunci când dormi, coloana ta vertebrală trebuie să rămână dreaptă, motiv pentru care este de preferat să dormi pe o parte, cu capul nici prea sus nici prea jos, și dacă ai tendința să dormi pe spate pune-ți o pernă sub genunchi, ca să eliberezi povara taliei.

8. Ridicarea obiectelor grele

Ridicarea obiectelor grele dăunează spatelui, dar nu o poți evita întodeauna. Pentru a evita situațiile neplăcute și a te proteja de accidentări ai grijă să faci o genoflexiune când trebuie să iei ceva greu de jos și să nu te apleci direct din mijloc.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu