Obiceiuri ale poporului chinez, care îi induc pe alţii în eroare. Unele sunt considerate șocante

Cu o populație de peste 1.3 miliarde de persoane și o bogată istorie în filosofie, cei mai mulți oameni ar spune că este o țară fascinantă China, deoarece influența sa este atât de răspândită încât lumea sărbătorește Anul Nou Chinezesc în multe alte locuri, scrie feminis.ro.

Unele obiceiuri chinezești sunt mai puțin cunoscute și prin urmare considerate chiar șocante:

1. Căsătoria între fantome este ceva real

Deși străinilor li se pare ciudat așa ceva, în zonele rurale ale Chinei este ceva normal căsătoria atât între cei vii cât și între persoane decedate. Acest lucru se întâmplă deoarece unul dintre miri era grav bolnav sau familia vrea să ducă mai departe numele. 

2. Legarea picioarelor era considerat un semn al frumuseții

Acest obicei datează din secolul al XIII-lea și acum se mai găsesc extrem de puține persoane care îl practică, deoarece presupune strângerea în fașe elastice a tălpilor fetelor tinere, ca să le forțeze să rămână mici. În urma acestui obicei se rupeau multe degete și picioarele rămâneau deformate pe veci.

3. Unele lifturi sar peste numărul 4

În timp ce unii oameni evită să facă orice într-o zi de vineri 13 sau să meargă pe sub scări, chinezii cred că numărul 4 poartă ghinion, deoarece seamănă cu modul în care se spune „moarte” în cantoneză, astfel că în multe lifturi nu vei întâlni etajul 4. 

4. Culoarea doliului este albul

Acest obicei este surprinzător, deoarece în aproape toată lumea, moartea este asociată cu negrul. În schimb, în China, atât cel decedat cât și cei care participă la înmormântare, trebuie să fie îmbrăcați în alb și să aducă flori și plicuri cu bani.

5. Plicurile roșii sunt un dar la modă

La ziua de naștere, absolvire, Anul Nou sau orice altă ocazie ce merită sărbătorită, se oferă plicuri roșii cu bani înăuntru. Acest obicei datează de pe vremea dinastiei Qin, când persoanele în vârstă legau bănuții cu fir roșu, ca să aibă noroc și să alunge spiritele rele. 

6. Trebuie să oferi de două ori

Fie că oferi complimente sau un ceai, este ceva normal ca un dar să fie refuzat prima oară, în semn de respect și umilință. Deci dacă în China ți se oferă ceva, pregătește-te să refuzi politicos de câteva ori, ca să pari mai cumpătată.

7. Animalele de companie sunt considerate un simbol al statutului social

Acest lucru pare ciudat ținând cont că în China se creșteau câini pentru a fi mâncați, dar din moment ce din ce în ce mai multe animale sunt salvate de către cei din organizațiile non-profit, mulți oameni se bucură acum de ceea ce înseamnă un animal de companie pentru poziția lor socială. 

8. Apa de băut se fierbe întotdeauna

Chiar dacă la ora actuală în lumile civilizate apa fiartă cu lămâie este considerată un deliciu, în China, există de ani de zile obiceiul de a bea apă fiartă pe post de medicament. De aceea, este ceva normal ca la restaurant să ți se ofere apă fiartă în loc de apă cu gheață.

9. Cagulele sunt la ordinea zilei

Multă lume din China încă își dorește să aibă pielea mai albă și prin urmare, au fost inventate cagulele cu desene, denumite „facekini”, care pe deasupra, te protejează atât de soare cât și de frig.

10. Este interzis să împarți o pară cu cineva

Pe cât pare de politicos să împarți cu cineva mâncarea ta, ar trebui să eviți acest lucru în China, mai ales când vine vorba despre pere, deoarece înseamnă „a separa” și este considerat un semn negativ, care prevestește terminarea unei prietenii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu