Obama propune crearea unui fond de un miliard de dolari pentru reducerea impactului schimbărilor climatice

Embed:

Preşedintele Statelor Unite propune instituirea unui fond în valoare de un miliard de dolari pentru combaterea impactului schimbărilor climatice. Barack Obama şi-a anunţat propunerea în timpul unei vizite în statului California, grav afectat de secetă. Liderul de la Casa Albă le-a mai promis fermierilor locali ajutor de 100 de milioane ca să compenseze pierderile recoltelor.

"Vom accelera alocarea fondurilor în valoare de peste 100 de milioane de dolari din proiectul legii pe care l-am semnat săptămâna trecută, în calitate de ajutor pentru fermierii. Spre exemplu, cei care au rămas fără recoltă, vor avea bani ca să-şi poată întreţine şeptelulul de animale", a menţionat Obama.

Din noul fond ar urma să fie finanţate cercetările pentru a înţelege mai bine impactul schimbărilor climatice şi protejarea comunităţilor şi a infrastructurii. Totuşi, criticii preşedintelui nu cred că proiectul va fi acceptat de aleşii republicani, care deţin majoritatea în Camera Reprezentanţilor.

Peste 90 la sută din teritoriul statului California este afectat de o secetă fără precedent. Luna trecută, guvernatorul local decretat stare de urgenţă şi a cerut populaţiei să micşoreze consumul de apă cu cel puţin 20 la sută. Fermele din California produc mai bine de jumătate din necesarul de fructe şi legume al Statelor Unite.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu