Obama îndeamnă americanii să facă donaţii în sprijinul victimelor tornadelor din statul Oklahoma

Embed:

Barack Obama le-a cerut tuturor americanilor să facă donaţii în sprijinul victimelor tornadelor din statul Oklahoma. Apelul a fost lansat în cadrul unei vizite în regiunea devastată de stihie, unde liderul de la Casa Albă a ţinut să le reamintească sinistraţilor că întreaga ţară se roagă pentru ei.

În faţa unei grămezi de dărâmături, unde acum o săptămână se afla o şcoală, Obama a declarat că pagubele sunt enorme, însă, Guvernul american va face tot posibilul pentru a-i ajuta pe cei care au avut de suferit în urma stihiei.

"Fiecare american se roagă pentru voi, se gândeşte la voi şi vrea să vă ajute. Sunt doar un mesager şi am venit să vă anunţ că nu sunteţi singuri",  adeclarat Obama.

Tornadele au lovit Statele Unite pe 20 mai şi au provocat moartea a 24 de persoane şi rănirea altor 377. În acelaşi timp, 1.200 de case au fost făcute una cu pământul, iar costul total al pagubelor se ridică la peste două miliarde de dolari. Potrivit Serviciului de Meteorologie, 28 de tornade au fost înregistrate în statele Oklahoma, Iowa, Kansas şi Illinois. Cele mai mari distrugeri însă au fost raportate în Oklahoma.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu