Obama: Europa de Est nu va mai rămâne niciodată singură (VIDEO)

Embed:

Europa de Est nu va mai rămâne niciodată singură în faţa ameninţărilor. Este mesajul preşedintelui american Barack Obama, transmis astăzi la Varşovia. Liderul de peste ocean a mulţumit Poloniei pentru lecţia de democraţie oferită de-a lungul istoriei, în ziua când se împlinesc 25 de ani de la primele alegeri liberi din această ţară. În faţa mulţimii, liderul de la Casa Albă şi-a reiterat sprijinul şi pentru Moldova.

"Polonia nu va fi niciodată singură. Estonia nu va fi niciodată singură. Letonia nu va fi niciodată singură. Lituania nu va fi niciodată singură. România nu va fi niciodată singură. Şi acestea nu sunt doar cuvinte. Vom ajuta parteneri precum Ucraina, Moldova şi Georgia să-şi consolideze propria apărare", a declarat preşedintele SUA, Barack Obama.

În cadrul discursului de la Varşovia, Barack Obama s-a referit şi la situaţia din Ucraina. Preşedintele american a asigurat conducerea ţării vecine de sprijinul Alianţei Nord-Atlantice în contextul anexării de către Moscova a peninsulei Crimeea şi a violenţelor din estul Ucrainei în care sunt implicate forţe proruse.

"Libertatea trebuie câştigată şi reînnoită de fiecare generaţie, inclusiv a noastră. Trebuie să-i susţinem pe cei care îşi doresc libertate", a mai spus Obama.

Ieri, preşedintele american şi-a început turneul în Europa. Barack Obama a propus alocarea unui miliard de dolari pentru dislocarea de noi forţe terestre, aeriene şi navale în Europa de Est. Iniţiativa urmează a fi aprobată de Congresul de la Washington.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu