Obama cere unitatea republicanilor şi democraţilor pentru a restabili situaţia economică şi bugetară a SUA

Embed:

Casa Albă a lansat un apel la adresa republicanilor şi democraţilor prin care solicita unitatea lor pentru a restabili situaţia economică şi bugetară a Statelor Unite ale Americii. Asta după ce pentru prima dată în istorie agenţia "Standard and Poor's" a redus ratingul privind datoria publică din Statele Unite pentru prima data in istoria lor, de la "3 de A", cel mai bun posibil, la "2 de A+".

Într-un comunicatat de presă difuzat sâmbătă seara, purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, Jay Carney, nota că cele două forţe politice din America trebuie să facă mai multe pentru a demonstra voinţa, capacitatea şi angajamentul de a lucra împreună pentru a depăşi problemele economice şi bugetare cu care se confruntă ţara.
Anterior, după anunţul făcut de agenţia de rating "Standard ans Poors", republicanii au declarat că preşedintele Barack Obama este responsabil de retrogradarea Statelor Unite.

Preşedintele Barack Obama a făcut, în context, un apel la legislatorii americani. El îi îndeamnă să lucreze împreună pentru creşterea economică a ţării.

"Democraţii şi republicanii trebuie să lucreze împreună ca să ajute la creşterea economiei. Trebuie să uităm de politică în astfel de cazuri. Poporul american aşteaptă acest lucru de la noi", spune Obama.

Liderul de la Casa Albă a dat asigurări că America va depăşi această criză, iar situaţia se va îmbunătăţi. Potrivit lui Obama, cu toate că a fost o perioadă dificilă, Statele Unite au reuşit, 17 luni la rând, să creeze locuri de muncă în sectorul privat.

Săptămâna trecută, democraţii şi republicanii din Congres au aprobat un plan care prevede majorarea plafonului datoriei publice şi reducerea deficitului bugetar, pentru a evita intrarea Statelor Unite în faliment.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu