Obama a făcut totalurile anului 2013. Află care sunt reuşitele şi eşecurile preşedintelui american (VIDEO)

Embed:

Anul acesta, Barack Obama s-a confruntat cu eşecuri în politica externă şi cu probleme create de reforma sănătăţii. Cu toatea acestea, în cadrul ultimei conferinţe de presă din acest an, liderul de la Casa Albă a preferat să accentueze reuşitele şi a declarat că 2013 nu a fost cel mai prost an din cariera sa. Pe lângă subiectele de ordin economic şi social, liderul de la Casa Albă a vorbit şi despre Jocurile Olimpice de la Soci.

Barack Obama spune că are un program mult prea încărcat şi nu va putea merge la Olimpiada din oraşul rus Soci, din februarie 2014. În acelaşi timp, el a criticat subtil legea adoptată de Rusia care interzice propaganda homesexuală.

"Avem atleţi extraordinari, oameni care ne vor reprezenta ţara cât se poate de bine, iar atunci când este vorba despre Olimpiadă şi performanţă sportivă, noi nu facem distincţie pe bază de orientare sexuală", a declarat Obama.

Preşedintele american s-a referit şi la scandalul de spionaj, subliniind că Edward Snowden a provocat pagube inutile şi a sugerat că ar putea fi revăzută activitatea Agenţiei Naţionale de Securitate. Obama nu a spus însă dacă fostul agent CIA va fi amnistiat sau nu.

"Avem nevoie de Agenţia pentru Securitate Naţională, nu putem renunţa la ea. Aceste programe pot fi însă regândite, astfel încât să obţinem aceleaşi informaţii, atunci când avem nevoie de ele, dar fără a face abuz", a adăugat liderul de la Casa Albă.

În timpul conferinţei, Obama şi-a exprimat nemulţumirea faţă de faptul că reforma imigraţiei şi legea privind controlul armelor nu au trecut de Congres. Întrebat care este cea mai mare nereuşită din acest an, liderul de la Casa Albă a declarat că este vorba despre reforma în domeniul sănătăţii, care a suferit eşec. Înainte de a pleca în vacanţa de Crăciun împreună cu familia sa, Barack Obama a declarat că anul 2014 va aduce un impuls pozitiv economiei ţării.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu