Obama a anunţat numele noului şef al Biroului Federal de Investigaţii

Embed:

Liderul de la Casa Albă, Barack Obama, a anunţat numele noulu şef al Biroului Federal de Investigaţii. Este vorba despre republicanul James Comey, care îl va înlocui în această funcţie pe Robert Mueller, care a condus FBI timp de aproape 12 ani.

"Jim Comey este cunoscut pentru independenţa şi integritatea sa. La fel ca şi Bob Mueller, el este una dintre excepţiile de la Washington, când nu îi pasă de politică, ci vrea doar să-şi facă bine lucrul, a declarat Obama.

Comey a făcut parte anterior din Administraţia fostului preşedinte George W. Bush, este procuror şi specialist în domeniul securităţii naţionale de peste 20 de ani.

"Nu cred că îmi ajung cuvinte pentru a vă spune cât de încântat sunt de faptul că am şansa de a mă întoarce la Departamentul de Justiţie şi că voi lucra, din nou, cu angajaţii de la FBI", a afirmat Comey.

Dacă Senatul va aproba candidatura sa, atunci oficialul va prelua postul la toamnă, pe fondul controverselor asupra programului secret de supraveghere al Agenţiei Naţionale de Securitate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu