Oazu Nantoi îl acuză pe Dodon de trădare de patrie: Vinde Moscovei suveranitatea Moldovei pentru 30 de arginţi

Embed:

Preşedintele Igor Dodon vinde Moscovei suveranitatea Republicii Moldova pentru 30 de arginţi. Este declaraţia de acum doi ani a deputatului blocului "ACUM", Oazu Nantoi, care se pare că, odată cu trecerea timpului, a uitat că-l acuza de trădare pe şeful statului.

La doi ani distanţă, Nantoi nu doar că "l-a spălat de păcate" pe Igor Dodon, dar chiar a acceptat o alianţă cu socialiştii controlaţi de Moscova.

"Igor Dodon a venit la putere şi reprezintă acea mentalitate de sclav sovietic, care nu doreşte libertate, care nu înţelege pentru ce îi trebuieşte Republica Moldova şi se duce la Moscova după 30 de arginţi în schimbul suveranităţii Republicii Moldova", a spus OAZU NANTOI, deputat "ACUM".

Declaraţiile au fost făcute în anul 2017, într-un interviu pentru Ziarul de Gardă. Tot atunci, Oazu Nantoi menţiona că Igor Dodon şi Iran Vlah ar trebui să răspundă în faţa legii pentru că au fost implicaţi direct în organizarea așa-zisului referendum ilegal din februarie 2014 din Găgăuzia.

Secvența video a fost readusă în atenţia publicului de către un internaut, indignat că membrii alianței Kozak îşi trădează propriile convingeri. Acesta a ţinut să menţioneze că, pentru funcții, unii sunt gata să-și vândă nu doar patria, dar chiar şi mama lor. În august 2017, şi liderul PAS, Maia Sandu a cerut Procuraturii Generale să iniţieze o anchetă pe numele lui Igor Dodon, pentru a investiga actele de trădare de Patrie.

"E de datoria noastră să condamnăm şi să oprim acţiunile de trădare ale cetăţeanului Igor Dodon împotriva statului Republicii Moldova şi cetăţenilor. Cetăţeanul Dodon Igor se identifică deschis cu interesele Federaţiei Ruse, devenind un vasal al preşedintelui Putin, în loc să promoveze interesele naţionale al Republicii Moldova", a spus Maia Sandu lider PAS.

Recent, veteranii războiului de la Nistru, membri ai Asociaţiei obșteşti "Credință Patriei", au depus o sesizare la Procuratura Generală în care solicită investigarea acţiunilor întreprinse de Igor Dodon de trădare de Patrie. Astfel de infracţiuni se pedepsesc cu închisoare de până la 20 de ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu