Oazu Nantoi: Anul 2014 ar putea fi unul foarte riscant pentru Republica Moldova

Embed:

Anul 2014 ar ptea fi unul foarte riscant pentru Republica Moldova, deoarece Moscova ar putea exercita presiuni asupra Chişinăului prin intermediul provocărilor în stânga Nistrului. De această părere este analistul politic Oazu Nantoi şi a fost exprimată în cadrul emisiuni Fabrika.

"Federaţia Rusă care utilizează aşa-zisa transnistrie ca o unealtă unde cetăţeni noştri sunt ostaticii acestei situaţi, poate iniţia nişte provocări mult mai grave decât ceea ce s-a întâmplat cu domnul Iovcev", a declarat analistul politic Oazu Nantoi.

Analistul a făcut o paralelă între situaţia Republicii Moldova şicazul Ucrainei din 2011.

"Haideţi să ne aducem aminte de decembrie 2011 când Ucraina a parafat Acordul de Asociere cu UE şi toţi se aşteptau ca la Vilnius Victor Ianukovici va semna. Ce s-a întâmplat? A intervenit Putin şi a blocat", a subliniat Nantoi.

Oazu Nantoi a mai adăugat că nu este sigur că preşedintele rus, Vladimir Putin, este deacord ca Moldova să semneze Acrodul de Asociere şi astfel asupra Chişinăului ar putea fi aplicate măsuri coercitive pentru a împiedica parcursul european.

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu