Oază de lux la picioarele lui Ianukovici. Baie poleită cu aur și lustre din cristale Swarovski

Sărăcia poporului şi corupţia din ţară i-au asigurat o viaţă de poveste fostului preşedinte al Ucrainei. Pe o suprafaţă de 140 de hectare, într-o casă din lemn rar şi cu baie poleită cu aur, Victor Ianukovici avea o adevărată oază de lux la picioare. Opulenţa cu care era obişnuit fostul lider de la Kiev era ţinută departe de ochii lumii, după un gard imens, păzit cu sârmă ghimpată şi fire de înaltă tensiune.

Liniştea îi era vegheată din aer, de pe mare şi de la sol de sute de lunetişti şi agenţi. De trei ani, reşedinţa lui Ianukovici a devenit o atracţie turistică şi a fost transformată într-un muzeu al corupţiei. Echipa Publika TV a fost la faţa locului şi a realizat un reportaj exclusiv despre acest subiect. 

Mejigorie - fosta reședință a lui Victor Ianukovici, pare ruptă de realitatea în care trăiesc ucrainenii de rând. Aceasta este, mai curând, o autonomie. Tot ce mânca fostul preşedinte trecea un control riguros. Aici era o fermă, o fabrică de mezeluri, crescătorii de peşti şi chiar un laborator pentru verificarea calităţii produselor. Pe teritoriu funcţiona o clinică dotată cu echipament modern, o stație de pompieri și o benzinărie. În ce priveşte transportul, Ianukovici se putea mândri cu automobile de epocă şi avea platforme pentru aterizarea elicopterlor.

"Aceasta este casa în care a locuit Victor Ianukovici, fostul preşedinte al Ucrainei. Aceasta a fost construită din lemn rar şi fără niciun cui de o companie din Finlanda, care a oferit o garanţie de 150 de ani. Din dormitor, Ianukovici vedea pădurea şi un lac. În cealaltă parte, poate fi văzut un lac artificial. Sigur, cele mai luxoase obiecte sunt în interior", a spus reporterul Publika TV, Victoria Kriukova.

Casa are şase etaje, care se întind pe o suprafaţă de 3000 de metri pătraţi. În acest conac imens locuiau doar trei oameni: Victor Ianukovici, concubina acestuia şi fiica ei. Credincios şi evlavios, fostul preşedinte avea o cameră separată doar pentru icoane. Toate sunt în rame aurite sau din chihlimbar. Baia pe care o utiliza fostul lider al uneie dintre cele mai sărace ţări din Europa era aurită.

"Este puţin probabil ca fostul preşedinte să fi cântat la pian. Probabil, aceasta este o piesă de decor. Pianul este de marca SteinWay şi are autograful lui John Lennon. Este greu de imaginat cât costă acesta" a comunicat reporterul Publika TV Victoria Kriukova.

Această cutie muzicală costă nu mai puţin de jumătate de milion de euro.

Este confecţionată în Elveția. În lume sunt doar 20 de astfel de cutii, iar aceasta este a 16-a.

În birou, la loc de cinste, sunt două diplome cu numele lui Ianukovici. Unele voci susţin că aceasta sunt false. Pe perete poate fi văzut blazonul familiei.

Ceasul este din Olanda, din secolul XVII. Unii specialiști în obiecte de anticariat au încercat să îi estimeze costul. Totuşi, este nevoie de o expertiză.

Banii n-au fost niciodată o problemă pentru Ianukovici, care şi-a învelit ghivecele pentru flori în piele de şarpe. Mai mult, în una dintre sufragerii, pe masă este pielea unui corcodil. În timpul liber, familia se putea delecta la cinematograful din locuinţă, dotat cu fotolii pentru masaj.

Fostul preşedinte se putea relaxa şi la un meci de golf, pe un teren de 15 hectare. Ianukovici era pasionat şi de vânătoare. Pe 60 de hectare sunt crescute animale sălbatice. Îi plăceau şi câinii, de aceea avea şi un centru chinologic, echipat după cele mai înalte standarde. Este considerat unul dintre cele mai bune din Europa.

"Acest galion i-a fost oferit în dar lui Ianukovici de către un oficial de rang înalt, în semn de recunoştinţă pentru avansarea în funcţie. Preţul este estimat la 11,5 milioane de euro. Se presupune că doar lustrele de pe această navă costă 30-40 de mii de euro. Acestea sunt din cristale Swarovski", a spus reporterul Publika TV Victoria Kriukova.

Pentru a se menţine în formă, dar şi pentru a-şi primi mai bine musafirii, Victor Ianukovici avea un adevărat sanatoriu şi complex sportiv.

"În spatele meu este o casă pentru oaspeți. Este singura casă din întregul complex unde am găsit stema Ucrainei. Ar putea fi pentru ca musafirii acestei oaze de lux să nu uite în ce țară se află", a spus reporterul Publika TV Victoria Kriukova.

Potrivit unor estimări preliminare, întreținerea acestui conac ajunge la un milion de euro pe an. Oficial, însă, Ianukovici plătea pentru arenda complexului un preţ derizoriu. Chiar dacă reședința a fost transformată în muzeu, proprietatea nu a fost naționalizată. De aceea, firma care o deţine își poate revendica drepturile în orice moment.

 

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu