Oamenii sunt ÎNGROZIŢI! În regiunea Lugansk se dau lupte grele

Embed:

Lupte grele se dau în regiunea Lugansk, în apropierea frontierei cu Rusia. Anunţul a fost făcut de reprezentantul Consiliului ucrainean pentru Securitate şi Apărare, Andrei Lîsenko. Oficialul a precizat că insurgenţii sunt ajutaţi de trupe ruseşti. 

Cel puţin şase civili au murit într-o singură zi în estul Ucrainei, unde luptele s-au intensificat. Rebelii ruşi nu ezită să deschidă focul asupra zonelor rezidenţiale. Aproximativ 20 de case au fost avariate într-o localitate din apropiere de Mariupol.

Oamenii sunt îngroziţi:

"Se apropie până la 200 de metri de casele noastre şi deschid focul. Apoi pleacă, iar noi rămânem în bătaia focului. De ce?"

"Toate geamurile au fost sparte".

Între timp, insurgenţii au aruncat în aer un pod de cale ferată din regiunea Zaporojie. În urma deflagraţiei, 10 vagoane ale unui tren care transporta cărbune au sărit de pe şine, iar câteva case din apropiere au fost avariate. Militarii ucraineni susţin că acţiunea a fost premeditată pentru că în decursul nopţii armata ucraineană urma să transporte tehnică militară prin această zonă.

În ultimele zile, Moscova şi Kievul s-au acuzat reciproc de nerespectarea acordului de pace de la Minsk. O nouă rundă de negocieri în aşa-numitul format Normandia va avea loc miercuri la Berlin. La aceasta, vor participa miniştrii de externe ai Ucrainei, Rusiei, Franţei şi Germaniei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu