Oamenii, mulţumiţi de deschiderea ghișeului unic de la Străşeni: Este ca în Europa

Embed:
Primul ghișeu unic pentru perfectarea şi eliberarea actelor a fost deschis astăzi la Străşeni. De acum încolo, oamenii vor merge la o singură instituţie, unde vor putea beneficia de aproximativ 1.000 de servicii publice. La evenimentul de inaugurare a centrului a participat şi premierul Pavel Filip. Şeful Executivului a spus că birocraţia va fi redusă, iar cetăţenii vor avea acces la servicii de calitate.

La centrul multifuncțional vor fi prestate servicii de înregistrare și evidență a populației, a persoanelor juridice şi a imobilelor. De asemenea, vor fi perfectate documentele pentru permisele auto și înmatricularea vehiculelor. Toate procedurile vor fi digitalizate.

"Acest lucru este unul important, pentru că unul din obiectivele acestui Guvern, este să ne apropiem de cetăţeni cât mai mult, inclusiv prin oferirea serviciilor publice", a precizat Pavel Filip.

În cadrul instituţiei vor activa 21 de angajaţi. Amenajarea centrului a costat aproape şase milioane de lei.

"Preţurile actuale nu vor fi modificate. În schimb, s-au eliminat o serie de documente pentru care cetăţenii nu o să mai plătească. În final, el vor economisi şi bani, şi timp pentru serviciile cerute", a explicat Sergiu Răilean, directorul Agenției Servicii Publice.

Oamenii sunt mulţumiţi că nu vor mai fi nevoiţi să meargă la diverse instituţii pentru a beneficia de anumite servicii:

"Acum e ca în Europa. Ai luat tichetul şi aştepţi rândul ca să vedem cum merge procedura mai departe".

"E foarte bine. Înainte era în partea aceea, dar acum e bine".

"Acum este bine, binevenit pentru noi toţi, oamenii în etate, oamenii cu dizabilităţi, pentru tineri care reduc din timpul preţios, deoarece este totul împreună, este totul sub acelaşi acoperiş".

Următorul ghişeul unic va fi construit la Ceadîr-Lunga. Ulterior, astfel de centre vor apărea în 32 de raioane şi trei în Chişinău. Agenția Servicii Publice a fost creată de Guvern la sfârşitul lunii aprilie. Noua structură a preluat prin absorbție atribuţiile Camerei Înregistrării de Stat, Camerei de Licențiere, Întreprinderii de Stat "Cadastru" și ale Serviciului Stare Civilă.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu