Oamenii legii reţinuţi sâmbătă la Vama Larga au primit mandat de arestare

Embed:

Judecătoria Buiucani a eliberat mandat de arestare pentru cei cinci reţinuţi, sâmbătă, în urma percheziţiilor de la Vama Larga, raionul Briceni. Este vorba despre un poliţist, doi vameşi şi alţi doi foşti angajaţi ai Serviciului Vamal.

Judecătorii au examinat demersul procurorilor aproape cinci ore. Un poliţist şi un fost vameş au fost arestaţi preventiv pentru 20 de zile, iar doi actuali vameşi şi un fost angajat al serviciului vamal - pentru 25 de zile.

Avocaţii învinuiţilor susţin că vor ataca decizia magistraţilor în instanţa ierarhic superioară. Dosarul a fost iniţiat pentru corupere pasivă.

Cei cinci sunt învinuiţi de estorcare de bani de la mai mulţi şoferi, pentru facilitarea trecerii maşinilor prin postul vamal Larga. Vameşii ar fi cerut bani pentru a nu înregistra marfa transportată prin acest post vamal, iar şoferii erau scutiţi de taxe.

Publika.md aminteşte că, sâmbătă dimineaţă, opt echipe ale Centrului Naţional Anticorupţie au descins în postul vamal Larga, unde au efectuat mai multe percheziţii. Un poliţist şi patru actuali şi foşti vameşi au fost escortaţi la CNA.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu