Oamenii legii, receptivi la nevoile cetăţenilor. Strategia de Dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020, într-un FILMULEŢ VIDEO

Embed:

În următoarii ani, Inspectoratul General al Poliţiei îşi propune să devină o instituţie modernă, profesionistă şi mai receptivă la nevoile oamenilor. Şeful IGP, Alexandru Pânzari, a postat pe facebook un filmuleţ care prezintă Strategia de Dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020.

"Reforma poliţiei se axează pe cinci direcţii importante. Consolidarea şi fortificarea resurselor umane. Combaterea criminalităţii organizate şi transfrontaliere. Implicarea activităţii de poliţie comunitară. Respectarea drepturilor omului în activitatea poliţiei şi diminuarea corupţiei", a menţionat Alexandru Pinzari.

Alte priorităţi sunt promovarea femeiilor în poliţie şi asigurarea unor condiţii mai bune de detenţie:

"Sectoarele de poliţie vor deveni mai prietenoase şi accesibile tuturor cetăţenilor, iar intervenţiile la apelurile de urgenţă vor deveni mai rapide. În aceşti patru ani vor fi implementate peste 200 de acţiuni cu un singur scop să apropiem poliţia de cetăţean. Iar cetăţenii să aibă încredere în poliţie".

În prezent, în ţară activează aproximativ nouă mii de poliţişti.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu