Oamenii din Ivancea s-au trezit cu drumul spre casă BLOCAT. Mormane de gunoi şi asfalt, depozitate în faţa porţilor

Embed:

Locuitorii din satul Ivancea, raionul Orhei, se plâng că de mai bine de două săptămâni nu au acces la casele lor nici cu maşinile, nici cu tractoarele cu roada pe care o strâng în această perioadă. Oamenii îl acuză pe primar că le-a blocat drumul, după ce peste noapte s-au trezit că au în faţa porţilor mormane de gunoi amestecat cu asfalt. Acestea au fost aduse de pe un alt drum, aflat în reparaţie:

"Primarul ne-a spus că iau asfaltul de acolo şi îl pun aici. Iată, stă aşa de două săptămâni şi aşa e pe toate uliţele. Oamenii merg pe lângă garduri, iar cu maşina este imposibil. "

"Când l-au pus, în prima zi ne-au spus că mâine vor veni şi îl vor nivela. Apoi ne-a zis că nu mai sunt bani. Seara, când mă întorc de la muncă trebuie să merg foarte atent pe aici ca să nu-mi rup mâinile sau picioarele."

Oamenii spun că nu pot să aducă acasă roada de pe câmp din cauza drumului. Ei se plâng că nici ambulanţa nu are acces pe uliţa lor.

"Am mers alaltăieri în celălalt capăt de sat ca să culegem strugurii şi n-am putut să trecem. Când am vrut să trecem, era cât pe ce să ne răsturnăm cu maşina."

"Au trântit aici aceste mormane de pământ şi nu putem nici trecem să aducem poama, nici porumbul de pe deal. Am luat lopeţile şi am dat la o parte ca să putem trece cu tractorul să aducem poama. "

Primarul susţine că a vrut să repare uliţele din sat cu resturile de asfalt scoase de pe un alt drum, aflat în reparaţie.

Însă, agentul economic care trebuia să niveleze mormanele puse pe la porţile oamenilor, efectuează acum lucrări în altă parte.

"A apărut posibilitatea ca fără bani alocaţi din bugetul de stat să înlăturăm cât de puţin nişte drumuri avariate. Dacă noi ştiam că tehnica lui este stricată şi nu poate să-şi onoreze obligaţiunile, atunci nu mai puneam acolo ci făceam un depozit aparte", a declarat Oleg Gaşper, primarul satului Ivancea, raionul Orhei.

Potrivit primarului, lucrările de nivelare vor începe săptămâna viitoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu