Oamenii, despre Programul Prima Casă 3: Va încuraja moldovenii să rămână acasă dar şi creşterea populaţiei

Embed:

Programul "Prima Casă" va fi extins şi va deveni mai accesibil familiilor care au copii. Astfel, statul va compensa treptat împrumutul, în funcţie de numărul de copii din familiile care vor dori să ia un credit în cadrul acestui program. Anunţul a fost făcut astăzi de preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, după şedinţa săptămânală a formaţiunii.

"Am discutat astăzi despre proiectul 'Prima Casă', față de care foarte mulți moldoveni își arată interesul și în cadrul căruia, am promis că vom veni pe parcurs cu noi facilități. Guvernul va prezenta mai multe amănunte curând, când va aproba aceste noi facilități pentru familii, în cadrul programului "Prima Casă 3", a declarat Vlad Plahotniuc.

La rândul său, premierul Pavel Filip a declarat că Guvernul va compensa 10 la sută din creditul luat de o familie cu un copil şi 20 la sută din împrumutul accesat de o familie cu doi copii. De o compensaţie de 50 la sută vor beneficia familiile cu trei copii. Iar pentru cele cu patru copii, statul va achita integral creditul ipotecar.

"Vorbim despre suma apartamentului sau despre suma creditului care a fost acordat de către bancă, neluând în calcul dobânzile care urmează să fie plătite nemijlocit de cei care beneficiază de acest proiect. Compensarea plăților pentru apartament urmează să aibă loc timp de 18 ani", a precizat Pavel Filip.

Oamenii spun că acest program va încuraja moldovenii să rămână acasă, dar şi să facă mai mulţi copii: 

"Dacă o să ajute, va fi bine. - Aţi putea să decideţi să naşteţi încă un copil? - Da, dacă ar fi casă, ar fi un ajutor, nu ar fi o problemă".

"Din start, din câteva fraze sună frumos. Rata este mică, este bună. -Aţi putea şi Dumneavoastă să aplicaţi, când o să ştiţi toate detaliile? -Da, sigur, dacă este aşa de interesant cum sună, da."

"Când statul are grijă de copii, este foarte bine. În toate ţările trebuie să fie aşa ceva. Scopul statului trebuie să fie creşterea populaţiei".

Potrivit premierului, programul "Prima Casă 3" este în proces de avizare și va fi aprobat de Guvern în două săptămâni. Pentru realizarea acestui proiect, urmează să fie alocați 20 de milioane de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu