Oamenii de afaceri salută intenţia guvernării de a reduce povara fiscală în 2019

Embed:

Antreprenorii salută intenţia guvernării de a reduce povara fiscală, în 2019. Reacţia vine după Gala Asociaţiei Oamenilor de Afaceri, unde Vlad Plahotniuc, care este şi fondatorul asociaţiei, a promis că, din anul viitor, plăţile către bugetul asigurărilor sociale vor fi reduse până la 14, sau chiar 12 procente, iar profitul reinvestit va fi scutit de impozitare.

"Intenţionăm să reducem încă o dată, să mai reducem procentul plăţilor pentru asigurările sociale a companiilor. Probabil că domnul ministru al Finanţelor abia se ţine. Eu vreau să vă spun că este cel mai bun Guvern, talentaţi, dedicaţi cei care pot real să facă reforme, să schimbe lucrurile în ţară", a spus Vlad Plahotniuc, președintele AOAM.

Promisiunea făcută de liderul democraţilor, Vlad Plahotniuc, i-a luat prin surprindere pe oamenii de afaceri.

"De la început mi s-a părut o glumă, dar am înţeles că totul este destul de serios. Sigur că este o noutate foarte bună", a spus Eduard Bunu, om de afaceri.

"Pentru noi aceste reforme sunt foarte importante. Abia aşteptăm să fie implementate. Este binevenit acest sprijin din partea statului. Fiecare antreprenor are o mare dorinţă, să-şi dezvolte afacerea", a spus Ecaterina Papanaga, femeie de afaceri.

"Nouă, antreprenorilor, ne va fi mai uşor să activăm. Vom putea investi mai mulţi bani în dezvoltarea afacerii. De asemenea, vom putea angaja mai mulţi oameni la muncă."

Reducerea presiunii fiscale este şi mai importantă pentru tinerii antreprenori, care abia îşi pun afacerile pe roate.

"Afacerea a început în acest an. Eu sper că în fiecare an se va anunţa reducerea taxelor, indiferent de tipul lor. Asta ajută la prosperarea afacerii şi desfăşurarea ei pentru un timp mai îndelungat", a spus un antreprenor. 

"Am hotărât să rămânem aici, acasă, să facem business, să muncim. Statul se implică privind ajustarea tinerilor. Acest lucru pentru fiecare antreprenor este foarte important, care ne ajută, ne stimulează", a spus Adrian Dumitraşcu, om de afaceri din raionul Soroca.

În acest an, impozitul pentru bugetul asigurărilor sociale a fost deja redus de la 23 până la 18 la sută.

Vasile Garapciuc este directorul unei companii de transport şi spune că banii economisiţi din reducerea acestor taxe au făcut posibilă majorarea salariilor.

"Reformele au fost simţite imediat. Şoferii au primit mărire de salariu cu 500 şi chiar 800 de lei. Cred că acest lucru este făcut ca oamenii de la noi să trăiască mai bine, dar şi agenţilor economici să le fie mai uşor în gestionarea afacerilor", a spus Vasile Garapciuc, om de afaceri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu