Oamenii de afaceri, cercetaţi penal, ar putea scăpa de închisoare dacă vor restitui prejudiciul cauzat

Embed:

Oamenii de afaceri ar putea fi scutiţi de pedeapsă penală în cazul încălcărilor economice dacă vor restitui prejudiciul cauzat. Este unul dintre subiectele discutate în cadrul Consiliului economic pe lângă prim-ministru. Astfel, autorităţile îşi propun reforma sistemului de sancţiuni în domeniul economic.

Ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari a declarat că obiectivul principal al amendamentelor care vor fi propuse este crearea condițiilor pentru un climat de afaceri favorabil în țară, reducerea riscurilor, dar şi excluderea presiunilor asupra întreprinderilor prin intermediul mecanismelor de urmărire penală.

"Este o iniţiativă care vine să revadă rolul şi funcţiile instituţilor statului, în mod special al celor de forţă, în procesul de control, perchiziţii, sancţionare, dar şi de aplicare a pedepsei, vrem să discriminalizăm mai multe care astăzi sunt calificate ca crime economice", a spus ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari. 

La discuţii participă şi reprezentanţii Confederației Patronatelor.

"A fost o iniţiativă, aşa am înţeles, a domnului prim-ministru de a discuta acest capitol de activitate a agenţilor economici, să nu fie tratat agentul ca un criminal în cazul dat, agentul economic întoarce prejudiciu cauzat în cazul în care acesta l-a făcut în faţa statului Republica Moldova şi în faţa organelor publice locale", a declarat președintele Confederației Patronaterlor, Leonid Cerescu. 

De asemenea, în cadrul dezbaterilor s-a discutat despre excluderea dublării controalelor a agenţilor economici de diferite structuri.

După finalizarea dezbaterilor, urmează să fie elaborat un proiect de lege care va fi examinat în cadrul Guvernul, iar ulterior - la şedinţa plenară a Parlamentului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu