Oamenii cred că face minuni. Sute de mii de filipinezi au luat parte la procesiunea anuală dedicată lui Iisus cel Negru

Embed:
La Manila, sute de mii de filipinezi au luat parte la procesiunea anuală dedicată lui Iisus cel Negru, o statuie veche de sute de ani despre care oamenii cred că face minuni. Tradiționalul eveniment al comunităţii catolice din Filipine atrage de fiecare dată credincioşi din toate colţurile ţării.

Statuia e scoasă din biserică o dată pe an şi purtată pe străzi de poliţişti îmbrăcaţi civil. Credincioşii se înghesuie să fie cât mai aproape de statuie şi încearcă să o atingă. De fiecare dată e nevoie de intervenţia medicilor, pentru cei care leşină sau sunt striviţi de mulţime.
Oamenii nu se descurajează şi spun că vin de fiecare dată să se roage.

"Fiica mea a avut cancer şi s-a vindecat, de două ori s-a vindecat. Apoi soţul meu s-a îmbolnăvit de plămâni şi s-a făcut bine. Iar fiul meu a obţinut un loc de muncă bun. Totul, datorită lui Iisus cel Negru", a menţionat o femeie.

Tradiţia e preluată de părinţi de la bunici şi dusă mai departe de copii: "Când eram mici, mereu ne îmbolnăveam. Apoi tatăl meu s-a rugat lui Iisus cel Negru ca să nu ne mai îmbolnăvim. De aceea, continuăm rugăciunile tatălui nostru, chiar dacă părinţii noştri nu mai sunt printre noi".

Iisus cel Negru a fost adus în Filipine din Mexic în anul 1606 de misionarii spanioli. Vasul care îl transporta a luat foc şi singurul obiect care a scăpat intact a fost această statuie. De atunci, a trecut prin numeroase cutremure şi inundaţii şi a supravieţuit şi intenselor bombardamente din Manila din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu