Oamenii au dat buzna la inspectoratele fiscale din Chișinău. Ce au spus locuitorii Capitalei

Embed:

Moldovenii mai au la dispoziţie doar câteva ore pentru a declara veniturile obţinute anul trecut.

Inspectoratele fiscale vor lucra astăzi peste program pentru ca fiecare cetăţean să-şi onoreze obligaţiile faţă de stat. Cei care nu vor reuși acest lucru până la ora 20:00 riscă să fie sancționați.

Sunt obligaţi să prezinte declaraţia la Fisc persoanele care au câştiguri din mai multe locuri sau dispun de un venit anual mai mare de 29.640 lei. 

Oamenii au dat buzna la inspectoratele fiscale din Capitală dis-de-dimineaţă:

"Ştiam că e până pe data de 31 şi când m-am trezit - e pe 25."

"M-a sunat nanaşa mea de cununie şi mi-a spus să mă duc să fac declaraţia şi plus la radio tot s-a transmis. Am ascultat, am venit şi am declarat toate veniturile."

Unii oameni au intuit că vor sta la coadă multă vreme, aşa că au completat din timp declaraţiile pe venit:

 "Chiar şi în ultima zi, rândurile nu sunt mari. Nu văd nici o problemă."

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Fiscal de Stat, de la începutul lunii martie, 156 de mii de moldoveni şi-au declarat veniturile, cu 13 mii mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Avem un grafic de serviciu prelungit, lucrăm până la orele 20 şi aşteptăm toţi contribuabilii să prezinte declaraţiile la Inspectoratul Fiscal", a precizat şeful de secţie a Inspectoratului Fiscal de Stat, Iulia Chesa. 

Cetățenii care vor întârzia să-şi declare veniturile până la sfârşitul zilei vor fi amendaţi cu 200 de lei, iar cei care nu vor depune declaraţia riscă o amendă de 1.000 de lei

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu