Oameni mici, talente mari: Un băieţel din Glodeni a modelat din plastilină 5.000 de figurine

Embed:

Modelează din plastilină eroi din poveşti şi chiar scene din filme cu desene animate. Este vorba de Cristian Pasat, un băiat de 11 ani din Glodeni care a reuşit să adune o colecţie de aproape 5.000 de figurine din plastilină.

Cristi a început să modeleze încă de la vârsta de cinci ani. "Mama spune că atunci când eram mic, modelam în pâine pentru a avea ocupaţie. Deoarece nu aveam cu cine să mă joc, am început să modelez, aceştea sunt prietenii mei", relatează băiatul.

Cu toate acestea, el este convins că-şi va alege o meserie ce nu are nimic în comun cu actuala sa pasiune. "În viitor vreau să fiu avocat sau altceva. Tata crede că voi fi om de artă. Dar, eu nu cred aşa. Modelarea va fi ca un hobby. Pe viitor o să-mi fac un atelier unde voi păstra toate figurinele, pentru ca atunci când voi creşte să-mi rămână amintire din copilărie", spune Cristi.

Părinţii sususţin că plastilina a devenit un refugiu pentru copil. "Pentru el, cea mai mare pedeapsă este să nu-i permiţi să modeleze. Are foarte multă răbdare. Ore în şir poate să se ocupe cu aceasta. Noi îl mai întrerupem. Dar, mai cu seamă când este în vacanţă şi nu are lecţii, se ocupă ore în şir cu acest lucru", povesteşte Veaceslav Pasat, tatăl băiatului.

Cristian şi-a expus de câteva ori creaţiile la liceul din localitate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu