Oameni din întreaga lume au încercat să rămână în istorie, de Ziua Recordurilor. Unii au dansat can-can, alţii au alergat în patru labe

Embed:

Mii de oameni din întreaga lume au încercat să se autodepăşească şi să rămână în istorie, de Ziua Recordurilor. Unii au dansat can-can, alţii au alergat în patru labe sau au aruncat mingi de baschet cu spatele la coş.

Startul Zilei Recordurilor a fost dat în capitala Marii Britanii, unde a avut loc o întâlnire de proporţii epice. Cel mai înalt şi cel mai scund om din lume s-au văzut pentru prima dată. Diferenta dintre ei este de aproape doi metri înălţime. Dacă turcul Sultan Kösen are 2 metri şi 51 de centimetri înălţime, atunci nepalezul Chandra Bahadur Dangi măsoară doar 54 de centimetri. În alt colţ al lumii, în China, peste 25.000 de oameni au dansat simultan, stabilind un nou record mondial.

La Paris, trupa de dansatori a cabaretului Moulin Rouge a făcut un adevărat spectacol. Artiştii au stabilit noi recorduri mondiale, printre care cel mai mare număr de ridicări de picioare în 30 de secunde.

Performanţă uimitoare a avut loc şi în Japonia, unde un bărbat a parcurs o distanţă de 100 de metri în patru labe într-un timp record.

Iar un baschetbalist din Statele Unite a scris istorie după ce a înscris, cu spatele, de la cea mai mare distanţă: 22 de metri.

În acest an, Guinness Book celebrează 6 decenii de la lansare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu