Oameni de afaceri din SUA, printre care şi fratele ex-preşedintelui George W. Bush, vor veni în Moldova

Embed:

Mai mulți oameni de afaceri americani vor veni în Moldova pentru a face cunoştinţă cu potenţialul investiţional. Printre ei este și Neil Bush, fratele fostului preşedinte american George W. Bush. Businessmanii au dat curs invitației prim-vicepreședintelui PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul unei întâlniri care s-a desfăşurat la Houston, Texas.

Coordonatorul executiv al coaliţiei de guvernare, Vlad Plahotniuc, a prezentat oportunităţile de investiţii în ţara noastră unei importante comunități a oamenilor de afaceri americani.  Prim-vicepreşedintele PDM a declarat că guvernarea este determinată să asigure stabilitate economică și dezvoltare imediată a unor proiecte de anvergură de infrastructură.

Vlad Plahotniuc i-a mai informat pe businessmani despre facilităţile oferite de stat prin intermediul parteneriatelor publice private, zonelor economice libere și parcurilor industriale.

La rândul lor, oamenii de afaceri americani s-au arătat interesaţi în mod special de situaţia din agricultură şi din domeniul energetic. Având ca obiectiv susţinerea unor parteneriate noi pentru dezvoltarea domeniilor cheie ale statului, Vlad Plahotniuc s-a întâlnit și cu directorul Institutului Baker pentru Politici publice al Universităţii Rice, din Texas, Edward P. Djerejian. Acesta este unul dintre cele mai importante centre analitice pentru politici publice din SUA şi din lume.

Prim-vicepreședintele PDM speră că discuţiile pe care le-a avut vor genera noi colaborări, mai ales că Edward P. Djerejian, armean de origine, cunoaște situația din regiune. Institutul Baker a fost fondat de către James Baker III, primul secretar de stat american care a vizitat Moldova după proclamarea independenţei.

Centrul analitic desfăşoară programe axate pe creşterea economică a pieţelor aflate în curs de dezvoltare, precum şi programe de cercetare în domeniile energetic, sănătate, rezolvarea conflictelor şi politica fiscală a cheltuielilor.

Instituţia colaborează cu experți din mediul academic, guvernamental, mass-media, de afaceri și cu organizații non-guvernamentale din SUA, iar din consiliul de conducere al institutului de consilieri fac parte William Barnett, Colin Powell şi Madeleine Albright. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu