Oameni de afaceri din China, interesaţi să investească în infrastructura şi în domeniu energetic din Moldova

Un grup de oameni de afaceri din China sunt interesaţi de iniţierea unor proiecte investiţionale în economia naţională, în special în infrastructură şi în domeniu energetic.  Iniţiativa a fost anunţată în cadrul unor discuţii cu viceprim-ministrul Octavian Calmîc. 

În cadrul discuțiilor, Octavian Calmîc a făcut o trecere în revistă a oportunităților investiționale oferite de Republica Moldova pentru companiile internaționale, menționând că atragerea unor investiții străine directe în economia națională constituie una din prioritățile Guvernului Republicii Moldova.

La rândul său, oamenii de afaceri din China au declarat că sunt interesați în inițierea unor proiecte investiționale în infrastructură, construcții, sectorul energetic, etc.

Părțile au convenit asupra continuării dialogului bilateral privind posibilitatea inițierii unor proiecte investiționale de cooperare în domeniul energetic, inclusiv prin participarea la implementarea proiectelor de infrastructură energetică; dezvoltarea parteneriatelor private cu companiile din China privind dezvoltarea Zonelor Economice Libere, aeroportului Internațional Mărculești pentru un HUB Carco și a aeroportului din Bălți pentru transport de pasageri.

Interlocutorii au abordat și posibilitatea participării companiilor chineze la construcția de drumuri naționale și cale ferată de legătura pe principalele coridoare europene pe direcțiile București-Chişinău-Kiev sau Odesa; participarea la dezvoltarea rețelei interne de fibra optica pentru transmiterea de date și comunicarea guvernamentală, precum și dezvoltarea spațiilor expoziționale pentru SA Moldexpo, operatorul naţional din domeniul expozițional.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu