"O zi în pielea imigranţilor". Oficialii prezenţi la Forumul Economic Mondial, în rol de refugiaţi

Embed:

"O zi în pielea imigranţilor". Este denumirea unui eveniment organizat la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveţia. Timp de o oră, oficialii prezenţi la reuniune au trebuit să joace rolul de refugiat, iar câţiva foşti imigranţi - de poliţisti.

Exerciţiul a fost organizat de o echipă de voluntari, care a vrut să arate liderilor mondiali prin ce greutăţi trec imigranţii, care fug din calea războaielor.

"Cred că ţările europene ar trebui să depună mai mult efort pentru a-şi îndeplini obligațiunile internaţionale în privinţa imigranţilor. Liderii europeni trebuie să înţeleagă că, parţial, sunt şi ei vinovaţi de crearea acestei probleme", a spus directoarea Organizaţiei de Caritate "Oxfam", Winnie Byanyima.

"În viitor, cred că Europa se va confrunta cu un număr şi mai mare de imigranţi. Pentru a fi pregătiţi de un astfel de scenariu, ţările europene trebuie să adopte o politică constructivă şi concretă. Doar în aşa mod, vor reuşi să rezolve criza refugiaţilor", a precizat preşedintele Grupului Internaţional pentru Criză, Jean-Marie Guehenno.

Între timp, imigranţii continuă să vină în Europa, chiar dacă vremea s-a răcit considerabil. 15 refugiaţi, dintre care şase copii, au murit în urma a două noi naufragii produse în Marea Egee.

Potrivit presei internaţionale, 74 de oameni au fost salvaţi de paza de coastă elenă. Reprezentanţii Organizației Internaționale pentru Migrație susţin că de la începutul acestui an, 77 de refugiaţi s-au înecat în mare.

Premierul de la Ankara, Ahmet Davutoglu, a anunţat că cele trei miliarde de euro, pe care Uniunea Europeană intenţionează să le ofere Turciei pentru reducerea fluxului de imigranţi, ar putea să nu fie suficiente. Asta deoarece nu se ştie cât timp ţara sa va fi nevoită să găzduiască refugiaţii.

Potrivit guvernului de la Ankara, aproape trei milioane de imigranţi, majoritatea sirieni, se află în prezent în Turcia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu