O zi deosebită pentru elevii din Școala de tip internat din orașul Bender. De ce surprize au avut parte (FOTO)

În ajunul Zilei Internaționale a Copilului, Biroul politici de reintegrare a adus zâmbete și voie bună copiilor lipsiți de cămin familial din cadrul Școlii de tip internat pentru copii orfani și rămași fără îngrijirea părinților din municipiul Bender.

Cu această ocazie, sub auspiciul Viceprim-ministrului pentru reintegrare, Cristina Lesnic, la 24 mai, a fost realizat un program diversificat de evenimente într-o ambianță deosebită și interesantă pentru copii, cu acordarea suportului organizatoric necesar din partea funcționarilor din cadrul Biroului politici de reintegrare și a reprezentanţilor instituțiilor partenere.

Astfel, elevii au avut posibilitatea în premieră să admire o expoziție a celei mai mari Diorame Feroviare din Republica Moldova, să viziteze Fabrica de sticlă din Chișinău, să descopere cum a evoluat de-a lungul timpului istoria militară a țării noastre, precum și au avut parte de alte activități distractive.

În incinta Gării Feroviare de la Chișinău elevii au avut acces și s-au delectat cu expoziția celei mai mari Diorame Feroviare din Republica Moldova care este creată din cele mai mici detalii și oferă posibilitatea de a vedea o lume întreagă în miniatură, iar în sala delegațiilor oficiale au avut parte de o primire călduroasă de la conducerea gării.

Vizitând Fabrica de sticlă din Chișinău elevii au aflat că, fiind înființată în anul 1996, întreprinderea este astăzi unul dintre lideri pe piața internă a Moldovei și asigură necesitățile fabricilor locale care utilizează produsul acesteia, au avut ocazia să admire cum se realizează obiectele din sticlă, precum și au participat la un atelier demonstrativ în acest sens.

Cu istoria militară a Republicii Moldova și cu o gamă largă de colecții impresionante de exponate: arme, vestimentație și tehnică militară, imagini originale, documente de epocă, hărți etc, elevii s-au familiarizat în Muzeul Militar al Centrului de Cultură și Istorie Militară al Ministerului Apărării. Totodată, ei au beneficiat de un tur ghidat și au vizionat expozițiile ce reflectă evoluția istoriei și artei militare din Moldova, în ordinea cronologică.

Ulterior, elevii și profesorii au vizitat sediul Casei Guvernului, în cadrul căreia au făcut cunoștință și au discutat într-o atmosferă neformală cu Viceprim-ministrul pentru reintegrare și cu echipa Biroului politici de reintegrare, au recitat poezii despre copilărie și familie, dascălii au proiectat niște prezentări PowerPoint despre activitatea școlii-internat, precum și au fost rostite mesaje emoționante de recunoștință, s-a efectuat un schimb de cadouri simbolice și mai multe fotografii de grup.

La finele zilei, reprezentantul Biroului a însoțit grupul de elevi și profesori la cinema pentru a viziona un film artistic captivant.

Echipa Biroului exprimă sincere mulțumiri tuturor partenerilor care au colaborat în procesul de organizare a evenimentului și va continua să vină cu noi inițiative menite să dezvolte multilateral și să asigure un dialog interactiv cu copiii și tinerii de pe ambele maluri ale Nistrului, dar și să surprindă plăcut tânăra generație.

Lasă un comentariu