O zi de primăvară hrăneşte un an. În satul Cigârleni din raionul Ialoveni, s-a desfăşurat Târgul seminţelor vii

Embed:

O zi de primăvară hrăneşte un an, spune o veche vorbă populară. Luna aprilie este perioada în care ţăranii îşi seamănă câmpurile, iar de aceste lucrări depinde foarte mult roada pe care o vor strânge.

Pentru a se bucura de o recoltă bogată şi ecologic pură, agricultorii sunt îndemnaţi să folosească semințe nemodificate genetic.

Acestea au fost puse în vânzare la un târg specializat, care s-a desfăşurat în satul Cigârleni din raionul Ialoveni.

Sute de pliculețe cu semințe de fructe și legume și-au găsit loc pe tarabe. Producătorii le pun la dispoziția clienților semințe bio, care au proprietăți nutritive miraculoase.

"Sunt mult mai sănătoase în primul rând, sunt netratate chimic , sunt nemodificate genetic. Acest lucru facem pentru sănătatea copiilor noștri. Căutăm mult să folosim îngrășământ organic de la animalele noastre", a spu producătoarea, Rodica Meiroșu.

Producătorii îi sfătuiesc pe agricultori să nu trateze culturile cu substanţe chimice, ci să folosească soluții naturiste.

"Stropim cu ceai sau cu macerat de urzică, cu rostopasca coada calului. La un kilogram de macerat punem zece kilograme de apă sau la un kilogram de ceai concentrat din toate acestea câte două sute de grame fiecare: coada calului, urzică, coada șoricelului",  a comunicat producătoarea, Stela Zămoiu.

Unii producători au venit la târg cu semințe germinate, care pot fi consumate în stare proaspătă. O sută de grame de grâu şi orz încolţit costă 20 de lei, iar lucerna se vinde cu 30 de lei. Cu cinci lei mai scumpe sunt semințele de hrișcă.

"Are substanțe active care ajută la digestie. Ele sunt foarte curative și sănătoase".

Vizitatorii nu s-au lăsat aşteptaţi.

"Este sezonul de primăvară. Este un anotimp perfecte pentru a semănă semințe. Este un lucru foarte bun pentru cei care trăiesc la sat. Mi-am ales niște semințe, niște brăduți".

"Roșii am cumpărat, mai multe. Semințele vii sunt foarte frumoase".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu