O vioară veche de peste 300 de ani, uitată într-un tren, returnată proprietarului după "negocieri secrete"

O vioară preţioasă, veche de 310 ani, uitată într-un tren de un violonist britanic în urmă cu aproape două săptămâni, i-a fost returnată recent proprietarului, transmite dpa, citează Agerpres.
 
Muzicianul profesionist Stephen Morris şi-a regăsit instrument preţios, una din puţinele viori create de artizanul David Tecchler, după "negocieri secrete".
 
Morris şi-a uitat vioara în tren atunci când a coborât cu bicicleta în staţia Penge East din sudul Londrei, pe 22 octombrie.
 
"Este devastator să o pierd şi, dincolo de valoarea ei, îmi asigură traiul", a afirmat muzicianul atunci când a cerut ajutor pentru a-şi găsi vioara pierdută, a cărei valoare este estimată la 250.000 de lire sterline.
 
Potrivit BBC, vioara a fost înapoiată într-o parcare din Beckenham, în sudul Londrei, predarea fiind supravegheată de ofiţeri de poliţie în haine civile.
 
Bărbatul care a luat vioara din tren a spus că îi pare rău şi şi-a cerut scuze.
 
După ce poliţia britanică care se ocupă de transport a făcut publică o imagine înregistrată de o cameră de supraveghere cu bărbatul bănuit că a luat instrumentul, Morris a fost contactat pe Twitter şi schimbul a fost programat pentru ziua de vineri.
 
"Şi-a cerut scuze foarte mult şi a spus că dorea să mi-o înmâneze personal", a comentat Morris, care a precizat că vioara şi arcuşul sunt intacte.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu