O viaţă dedicată Moldovei: Judocanul Sergiu Toma vrea să obţină o medalie la Jocurile Olimpice

Embed:

Mulţi dintre noi nu cred în viitorul Moldovei, nu-i dau ţării noastre nicio şansă. Dar sunt şi dintre cei convinşi că în părticica asta de lume, lucrurile pot fi schimbate. Şi o demonstrează în fiecare zi prin ceea ce fac. Trebuie doar să vrem... să vrem să schimbăm Moldova.

Sergiu Toma este judocanul care face sacrificii imense doar ca să vadă drapelul ţării ridicat pe cel mai înalt catarg. Încă o medalie, încă un titlu - e modul în care el poate schimba imaginea ţării. Şi o face cu atâta ardoare pentru că Sergiu îşi iubeşte ţara, iubeşte sportul.

Sergiu Toma are 25 de ani, iar anul trecut, a obţinut titlul de vicecampion european şi medalia de bronz la Campionatul Mondial.

"Mi-au dat şi lacrimile când era pe piedestal. Înţelegeţi, retrăiam", a relatat Vasile Colţa, antrenor.

Iar pentru ţară a devenit un erou.

"El e specific, ca el e mai rar şi să ia într-un an două medalii la Europene, şi la Mondiale, deocamdată în istoria Moldovei nu au fost", a spus Vasile Colţa.

Şi succesele au urmat. A fost desemnat sportivul anului 2011.

"Luăm sfaturi, exemplu de la el, e un exemplu pentru no", a menţionat Igor Soroca, judocan.

Dar nu întotdeauna a avut parte de reuşite. Acum câţiva ani, a fost la un pas de a renunţa la judo.

"Mie aici practic la sfârşitul anului 2008 mi-au tăiat toate salariile şi mă gândeam să las judo şi să mă ocup cu altceva. Trebuia să trăiesc, să mănânc", a povestit Sergiu Toma.

A mers însă mai departe. Cu ore multe de antrenament a obţinut performanţe. Şi asta pentru că vrea să schimbe lucrurile în ţară, mai ales în sport. Aşa că visul lui cel mai mare este... o medalie la Jocurile Olimpice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu