"O umilinţă şi o ofensă adusă moldovenilor". Experţii, despre plecarea fracţiunii parlamentare a PSRM la Moscova

Embed:

Plecarea in corpore a fracţiunii parlamentare a socialiştilor la Moscova în căutarea unei soluţii pentru crearea unei majorităţi la Chişinău, nu este altceva decât o umilinţă şi o ofensă adusă cetăţenilor Republicii Moldova. De această părere sunt invitații emisiunii Fabrika de aseară.

Potrivit acestora, deputaţii PSRM se vor întoarce cu instrucţiuni precise menite să discrediteze blocul ACUM.

"Ce a rămas din suveranitatea Republicii Moldova? Şi asta vorbeşte partidul care în permanenţă se etalează ca un partid statalist. De fapt, aceasta este o ofensă aruncată în obrazul societăţii pe ansamblu, dar inclusiv şi a blocului ACUM. ACUM-iştii vor continua să insiste pe crearea grupului de lucru după această ofensă, după această obedienţă crasă?", a subliniat Anatol Ţăranu, politolog.

"Blocul ACUM va suferi un fiasco. Cu socialiştii nu este posibil să faci casă comună şi acest lucru părea evident în faza de început a procesului de negocieri. Aceste contacte niciodată duse până la capăt ale blocului ACUM, un fel de flirt permanent însoţit şi de divorţuri parţiale, tot care nu sunt duse la capăt între socialişti şi blocul ACUM fac ca situaţia să fie foarte ceţoasă şi nimeni nu îşi mai dă seama, alegătorii acum sunt foarte zăpăciţi şi nu înţeleg vor intra ei într-o relaţie, nu vor intra", a declarat Corneliu Ciurea, analist politic.

Potrivit experţilor, PSRM lasă loc de discuţii şi cu Partidul Democrat din Moldova.

"Ori ACUM, dar ACUM trebuie să accepte condiţiile lor, ori anticipate. Asta e alternativa pentru ACUM, dar alternativa pentru PD nu a fost formulată. Socialiştii se vor întoarce având instrucţiuni foarte precise. Dacă ei nu vor intra în contact sub nicio formă cu PD, asta înseamnă că asta nu este decizia socialiştilor, asta este decizia Moscovei. Asta înseamnă că PD în frunte cu Plahotniuc sunt scoşi totalmente din cărţi de către Moscova. CIUREA - Şi Moscova bagă în joc blocul ACUM", a punctat Anatol Ţăranu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu