O trecere subterană din sectorul Buiucani al Capitalei va fi supusă lucrărilor de reparație

Miros urât, gunoi, beznă, scări dărâmate și gherete abandonate. Este imaginea caracteristică pentru majoritatea pasajelor subterane din Capitală, care sunt o adevărată capcană pentru trecători. Vestea bună este că Primăria a găsit bani pentru reparația unei treceri subterane de pe strada Calea Ieșilor din sectorul Buiucani.

Soarta celorlalte, rămâne însă, incertă.

Pavajul subteran de pe Calea Ieșilor va avea un nou aspect. Asta după ce erau doar scări dărâmate, găuri în pavaj și iluminat slab.

Această subterană a fost mereu o cursă cu primejdii. Cei care treceau zilnic se puteau alege cu traume, pe scările ruinate. Acest lucru va dura până când vor fi terminate lucrările de reparație. Până atunci ar fi bine ca oamenii să traverseze strada pe zebra care se află la 200 de metri.

Oamenii spun că le este frică să folosească pavajele subterane în starea în care sunt, dar că vor păși cu încredere dacă acestea își vor schimba aspectu:

„Minunat. De mult trebuia, pentru cî puteai să îți rupi capul. Slavă Domnului că au început ceva a face. ”

„Este un lucru demult care trebuia făcut,pentru că tot timpul de câte ori treceam pe aici era stricat și nu prea bine”

„Subteranele sunt deseori sunt inundate apoi, dispar treptele trebuie să avem nevoie de ordine,supraveghere”

Potrivit autorităților, la salubrizarea și reparația pasajelor vor fi implicați și agenții economici care arendează spaţii comerciale în aceste subterane.

"Ne străduim să conlucrăm cu acești agenții economici care și-au asumat responsabilitatea prin contractele respective de a întreține, salubriza în modul corespunzător aceste pasaje. Ne străduim să avem o conlucrare bună cu ei”, a precizat Vitalie Butucel, şef-adjunct al Direcţia Transport.

Lucrările de reparație presupun restabilirea treptelor, balustradelor și iluminarea trecerilor. Până la sfârșitul anului se preconizează reparația altor trei pasaje, de pe Bulevardul Dacia intersecție cu Bulevardul Traian, subterana din preajma Spitalului nr.1 dar și  pasajul de pe șoseaua Hâncești. În Chișinău sunt 20 de subterane.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu